Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

ISAAR

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

ISAAR is de afkorting van International Standard Archival Authority Record. De afkorting ISAAR(GPF) betekent International Standard Archival Authority Record for Corporate Bodies, Persons and Families. Deze gestandaardiseerde codering (authority control) voor archieven werd oorspronkelijk ontworpen in het Engels. Een Nederlandse vertaling werd voorgesteld in 2011.

De ISAAR(CPF)-norm geeft richtlijnen voor het maken van gestandaardiseerde beschrijvingen van organisaties, personen en families die betrokken zijn bij de vorming en het beheer van archieven. De beschrijving van de archiefvormers staat los van de beschrijving van het archief.

ISAAR(CPF) is een uitwerking van het contextveld in ISAD(G), de Algemene Internationale Norm voor Archivistisch beschrijven.

Zie ook

Weblinks