Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

International Blowing Bubbles Day

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De International Blowing Bubbles Day is een wereldwijd dadaïstisch kunstproject dat jaarlijks plaats vindt op 6 mei. Op die dag worden wereldwijd zeepbellen geblazen door individuen of groepsgewijs om iemand te gedenken, om plezier te hebben of om een wens of een gedachte vorm te geven.
Het ervaren van schoonheid en het uiten van gedachten en emoties in een vorm (de geblazen zeepbellen) met onbekenden over de hele wereld moet een gevoel van verbondenheid en delen geven.

Geschiedenis

Iedere 6 mei sinds 2011 wordt de dag symbolisch geopend en afgesloten met een eindceremonie. Deze eindceremonieën vonden plaats in Lent, Oosterbeek en Venray. Dagopeningen waren in Arendonk (België), New York (USA), Lille (Frankrijk) en Nederland. Onderdeel is een doorlopend Mail Art project die rond mei geëxposeerd wordt. Tijdelijkheid en het ervaren van schoonheid waren bij de start toen en zijn nog steeds de uitgangspunten.

Zoek op Wikidata

rel=nofollow