Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Interessenjurisprudenz

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De interessenjurisprudenz is een natuurrechtelijke rechtstroming waarin de door de rechter gehanteerde rechtsbron gebaseerd wordt op de algemeen heersende moreel binnen de maatschappij.

Reactie op begriffsjurisprudenz

De interessenjurisprudenz kan worden gezien als een reactie op de tekortkomingen van de begriffsjurisprudenz. Waar binnen de begriffsjurisprudenz de bij intellectuelen algemene moreel gebruikt wordt door de rechter om bijvoorbeeld te bepalen wat strafbaar is, wordt binnen de stroming interessenjurisprudenz de algemeen heersende moreel binnen de maatschappij gehanteerd door de rechter.

Q777424 op Wikidata  Intertaalkoppelingen via Wikidata (via reasonator)

rel=nofollow