Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Insigne

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Een insigne (Latijn: insigne (mv. insignia): embleem, symbool) is een symbool of bewijs om macht, status, of een overheids- of juridische positie aan te tonen. Insignes worden vooral gebruikt als embleem voor een specifieke autoriteit. Insignes worden ook gebruikt bij scouting, zie insignes bij scouting, waar het een teken is voor een bepaalde vaardigheid bezitten, zoals veilig hakken, kampvuur maken of knopen leggen.

Bij het behalen van het diploma verpleegkundige hoort een insigne. "Je speld halen" staat synoniem voor afstuderen. Het dragen van dit insigne wordt steeds minder gedaan.

q552345) op Wikidata  Intertaalkoppelingen via Wikidata (via reasonator)

rel=nofollow
 
rel=nofollow