Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Ingrid Meeus

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
rel=nofollow

Ingrid Meeus (Temse, 10 april 1964) is een voormalig Belgisch politica die actief was bij Open Vld.

Levensloop

Meeus is van opleiding een gegradueerde in de klinische scheikunde. Ze was actief als laborant. Na haar huwelijk met Fonny Meersman, een officier in het Belgische leger, verhuisde ze naar Duitsland. Daar werd ze voorzitster van de KAV in Lüdenscheid en directrice van een kinderdagverblijf.

Na de terugtrekking van de Belgische strijdkrachten in Duitsland in 1994 verhuisde het gezin terug naar Temse en begon ze haar politieke carrière bij de VLD. Ze werd direct verkozen als gemeenteraadslid van Temse. In 2000 werd ze herkozen en begin 2001 werd ze schepen van Leefmilieu. Zes jaar later werd ze OCMW-voorzitter en bleef in die hoedanigheid lid van het schepencollege.

In 2003 nam Meeus als derde opvolger deel aan de Kamerverkiezingen. In 2004 werd ze ook lid van de Kamer van Volksvertegenwoordigers als vervangster van Karel De Gucht, die minister van Buitenlandse Zaken werd. Als echtgenote van een militair werd ze lid van de commissie defensie. In 2007 werd ze niet meer herkozen.[1]

In 2012 raakte bekend dat Meeus de politiek verliet en haar echtgenoot naar Wallonië volgde. Ze gaf ook het lijsttrekkerschap van Open Vld voor de gemeenteraadsverkiezingen van dat jaar door aan Patrick Vermeulen.[2]

Externe links

Bronnen, noten en/of referenties

Bronnen, noten en/of referenties