Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Identiteitsbewijs

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Een identiteitsbewijs is een middel om je te identificeren.

Nederland

De volgende documenten worden geaccepteerd als geldig identiteitsbewijs:


Het rijbewijs is een algemeen erkend identiteitsbewijs, maar in situaties waarin gegevens over verblijfsstatus en nationaliteit belangrijk zijn, kunt u zich er niet mee identificeren. Op het rijbewijs staat hier namelijk niets over.[1] [2]

Pas na de invoering van de Burgerlijke Stand in Nederland werd het voor de overheid mogelijk massaal identiteitsbewijzen uit te geven. Sinds 2005 zijn alle inwoners van Nederland boven de 14 jaar verplicht een identiteitsbewijs te kunnen tonen aan het bevoegd gezag (de zogenoemde identificatieplicht), maar er gelden wel bepaalde regels: men mag er iemand niet zomaar naar vragen.

België

In België geldt alleen de identiteitskaart als volledig geldig, hoewel heel wat (overheids-)diensten ook de SIS-kaart aanvaarden.

Zie ook

Referenties