Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Hugo Rau (journalist)

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Hugo Rau (geboren in 1932) is een Vlaams journalist, auteur, esperantist en cultureel ambtenaar.

Biografie

Aan het begin van zijn carrière was Rau werkzaam als journalist. Hij trok op wereldreis van 1955 tot 1958 en publiceerde diverse boeken over zijn reis (onder andere over zijn reis door Bolivia).

Later werkte hij voor het Nationaal Instituut voor de Radio-omroep (NIR),presenteerde eigen programma's, waaronder "El Rancho Grande" en "P.P.Prov Antwerpen", voor de schoolradio diverse hoorspelen voor de jeugd. Voor televisie : o.m. "reisroutes".

In het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel organiseerde hij de Nederlandstalige activiteiten.

Voor zijn pensionering werkte hij als adjunct directeur in het Vlaams Cultureel Centrum De Brakke Grond in Amsterdam en bekleedde diverse functies in een aantal Vlaamse verenigingen.

Rau is o.m. voorzitter van de Vereniging voor Vlaams Nationale Auteurs.

Politiek

Rau is oud-gemeenteraadslid van de Volksunie. Thans is hij bestuurslid van de N-VA in Oudenaarde.

Bibliografie

Rau schreef de volgende boeken (selectie):

Linken

rel=nofollow