Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Herbert Hijmersma

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Herbert Jan Hijmersma (Leeuwarden, 1942?) is een Nederlands kunsthistoricus.

Carrière

Hijmersma was sinds het einde van de jaren zeventig tot 2011 conservator van de kunstcollectie van Van Lanschot Bankiers en betrokken bij de ontwikkeling van hun bedrijfscollectie. Van Lanschot heeft 23 (32) vestigingen in Nederland en 4 (8) in België, en alle panden worden ingericht met beeldende of toegepaste, oude of moderne kunst. In de loop der tijd zijn er ook deelcollecties ontstaan, zoals landschapsgrafiek uit de 17de eeuw.

Hijmersma houdt zich sinds enkele jaren ook bezig met het opzetten van een kunstcollectie van de Friesland Bank. Van 1982 tot 2007 had hij een column in Het Financieele Dagblad.

Persoonlijk

Hijmersma's echtgenote is Margriet van Boven, voormalig directeur van het Noordbrabants Museum. Ze wonen in 's-Hertogenbosch.

Publicaties

  • 100 jaar Vereniging Rembrandt. Een eeuw particulier kunstbehoud in Nederland, 1983

Externe links

RKD-logo.jpg Informatie over deze kunstenaar bij het Rijksbureau voor Kunsthistorische Documentatie

Zoek op Wikidata

rel=nofollow