Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Harry Prenger

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Harry Prenger (Heerlen, 13 februari 1962) is een Nederlandse popjournalist. Hij schrijft voor The Post Online, ZwartGoud en het Engelstalige Far Out Magazine. In 1988 begon hij te publiceren in het Nederlandse muziektijdschrift Opscene. Tevens werkte hij mee aan een aantal edities van OOR's Popencyclopedie, aan de muziektijdschriften Heaven en Platenblad en schreef opiniestukken voor de Volkskrant. Behalve over muziek schrijft hij over beeldende kunst.

Interviews (selectie) met Emile Roemer, Paul Depla, Anton Dautzenberg, Andy Summers, Stanley Donwood, Michel Huisman, Helen Verhoeven, Navid Nuur, DeWolff, Laurie Anderson, Blixa Bargeld van Einstürzende Neubauten, Jack White van The White Stripes en Alex Chilton.

In 2016 was hij gastcurator en medeorganisator van de tentoonstelling Visual Vinyl in museum Schunck, over lp's en albumhoezen gemaakt en gepubliceerd door kunstenaars.

Publicaties (selectie)

Boek

  • Visual Vinyl (Kettler Verlag Germany 2017)

Radio

  • Samenstelling en presentatie van twee afleveringen van de radio-uitzending Grensverkeer met avantgarde-muziek (VPRO, 2001). Samensteller radioprogramma's Pakrammel en 220 Volt bij de Concertzender (2001-2006). (experimentele muziek )

Bronnen, noten en/of referenties

Bronnen, noten en/of referenties
rel=nofollow