Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Harrie Vorst

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Hendricus Cornelius Maria (Harrie) Vorst (Maastricht, 23 januari 1942) is een Nederlands psycholoog en methodoloog. Hij is verbonden aan de subfaculteit Psychologie van de Universiteit van Amsterdam.

Vorst studeerde psychologie aan de Universiteit van Amsterdam, waar hij in 1972 afstudeerde. Hij specialiseerde zich in methoden van onderzoek, de constructie van psychologische tests en het ontwerpen van vragenlijsten.

Vorst is bekend als co-auteur van de SchoolVragenLijst (SVL), de meest gebruikte test in het Nederlandse basisonderwijs en voortgezet onderwijs.

In 1986 voerde hij samen met Henriëtte Maassen van den Brink een onderzoek uit naar alternatieve geneeswijzen, in opdracht van de Commissie Alternatieve Geneeswijzen van de Nationale Raad voor de Volksgezondheid.

Bibliografie (selectie)

  • De samenhang van groepen : literatuur en onderzoek (1975; met Johan Hoogstraten) ISBN 90-01-40443-X
  • Gids voor literatuuronderzoek in de sociale wetenschappen (1982) ISBN 90-6009-490-5
  • Schoolvragenlijst voor basisonderwijs en voortgezet onderwijs : SVL : normen per leerling, per klas en per vraag (1985)
  • Beroepsorganisaties alternatieve geneeswijzen : een inventariserend onderzoek (1986; met Henriëtte Maassen van den Brink)

Externe link