Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Hamid Hassani

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Hamid Hassani of Hamid Hasani (Perzisch حمید حسنی; geboren 23 november 1968, Saqqez, Kordestan provincie (Perzisch: اُستانِ کُردِستان, Ostān-e Kordestān) in Iran) is een Iraanse wetenschapper en onderzoeker.

Zijn wetenschappelijke werk gaat voornamelijk over de Perzische lexicografie, met woordenboek ontwikkeling en de Perzische corpuslinguïstiek. Hij is ook een expert in het Perzisch, Arabisch en Koerdisch prosodie.

Hij heeft 7 boeken en meer dan 95 papers en lezingen in het Perzisch, Arabisch en Koerdische taal en literatuur gepubliceerd. Hij schreef ook werken over Perzische lexicografie en gespecialiseerde woordenboeken om te beoordelen en concordantie komen. Hassani hield drie internationale lezingen: twee in het Engels en Perzisch in Oslo, Noorwegen (september 1997 aan de Universiteit van Oslo, Blindern) en een in het Perzisch in Dushanbe, Tadzjikistan (maart 2006).

Hassani werkt als senior onderzoeker bij de Academie van de Perzische taal en literatuur, in Teheran.

Weblinks

Q3126432 op Wikidata  Intertaalkoppelingen via Wikidata (via reasonator)

rel=nofollow