Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Guy Delforge

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Guy Delforge (1964) is een Belgisch journalist.

Delforge werkte onder meer voor Het Volk, Het Nieuwsblad, Het Laatste Nieuws en verschillende magazines.

  • Van 2004 tot 2006 was hij redactiechef regio bij Het Volk en Het Nieuwsblad.
  • Van 2006 tot 2011 was hij algemeen directeur en hoofdredacteur ROB-tv/VBM, de regionale televisieomroep in Vlaams-Brabant.[1]
  • In april 2012 verscheen bij Lannoo Campus Journalistiek. Inleiding tot het vak, een boek dat hij schreef met co-auteur Ria Goris.[2] Het is het referentiewerk voor de opleidingen Journalistiek in Vlaanderen.

Delforge is als gastprofessor verbonden aan de Erasmushogeschool Brussel. Hij doceert er onder meer Innovatie&Ondernemerschap en Digital Storytelling.

Sinds januari 2017 werkt hij samen met de Nederlandse journalist en consultant Wouter Bax onder de vlag 'Bax&Delforge'.

Bronnen, noten en/of referenties

Bronnen, noten en/of referenties
rel=nofollow