Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Golf-Club de Christnach

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
rel=nofollow

De Golf-Club de Christnach maakt deel uit van de Golf & Country Club Christnach, die zich in Christnach in Oost-Luxemburg bevindt. De golfbaan en het erbij horende hotel liggen in een glooiend landschap in een Duits-Luxemburgs natuurreservaat. Er is een 18-holes bos- en parkbaan en een 9 holesbaan met korte holes, die 's avonds verlicht kan worden, net als de drivingrange. De par van de grote baan is 70.

In 1991 werd de Luxemburgse Golffederatie ( Fédération Luxembourgeoise de Golf) opgericht door de Golf-Club Grand Ducal, de Kikuoka Country Club en de Golf Club Clervaux. Zij waren de enige drie leden totdat de Golf-Club Gaichel in 1993 lid werd en de Golf de Luxembourg en de Golf-Club de Christnach in 1994.

In 2011 kwam de EPD Tour eenmalig naar Luxemburg. De Christnach Classic werd door Dennis Küpper gewonnen met een score van -12.

Toernooien

Op de baan van Christnach zijn de volgende internationale toernooien gespeeld:

Bronnen, noten en/of referenties

Bronnen, noten en/of referenties

Q18086951 op Wikidata  Intertaalkoppelingen via Wikidata (via reasonator)

rel=nofollow