Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Goede voornemens

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Met name in de westerse wereld, en ná het nieuwjaar grijpen veel mensen het moment aan om goede voornemens voor te nemen, oftewel ergens een postieve draai (verandering) aan te geven, betreffend zichzelf en eventueel anderen. Deze speciale momenten hebben mensen blijkbaar nodig om überhaupt de stap naar een verandering te nemen.

Veelal zal bij die stap, die genomen wordt, een bepaalde moeite, drukte, energie, opoffering of wil vereist of nodig zijn. Dan komt het doorzettingsvermogen om de hoek kijken, wat er eigenlijk op neer komt hoe graag je het wil (wilskracht). Bekend is wel dat velen hun goede voornemens niet volhouden, het blijft echter toch in vrijwel alle gevallen het omgaan met de nieuwe omstandigheden, oftewel moet de nieuwe situatie gewoon worden. Dit vergt meestal enige tijd, wat meestal dan ook de moeilijkste factor is.

Een aantal bekende voornemens :

Referenties