Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Giving Tuesday

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
rel=nofollow

Giving Tuesday is een beweging in bijna 100 landen[bron?] om een internationale dag van geven te bewerkstelligen.[1][2][3]

Achtergrond

Giving Tuesday verwijst naar de dinsdag na Thanksgiving (Verenigde Staten), Black Friday en Cyber Monday.
Uitgangspunt is om niet te kopen en te hebben op deze dinsdag maar om mensen zelf iets te laten doen of (te) geven voor of aan een ander, bijvoorbeeld in de vorm van vrijwilligerswerk of doneren van spullen of geld aan goede doelen. Het datumbereik van Giving Tuesday is altijd tussen 27 november tot 3 december.

Geschiedenis

Het idee voor Giving Tuesday werd voor het eerst geopperd in oktober 2012 en is in Amerika gestart door de organisaties 92nd Street Y en de United Nations Foundation als reactie op commercialisering en consumentisme in het seizoen na Thanksgiving (Black Friday en Cyber Monday).[4] [5]

Externe links

Bronnen, noten en/of referenties

Bronnen, noten en/of referenties
  1. º Giving Tuesday vindt partner in Nederland Fondsenwerving.nl
  2. º NLFL partner van #GivingTuesdayNL NLFL
  3. º Giving Tuesday JAM Deutschland
  4. º Giving Tuesday What it is Metro.us (17 november 2018)
  5. º Goede Dinsdag Trui Moerkerke De standaard.be (29 nov 2016)
rel=nofollow