Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Gio Latooy

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
rel=nofollow

Giovanni Latooy (Rotterdam, 24 september 1998)[1], ook bekend als kortweg Gio, is een Nederlandstalige vlogger op YouTube en acteur.

YouTube-kanaal

Latooys eerste YouTube-video kwam online op 1 december 2012, waarin hij een spel speelde zonder facecam. Hij werd bekend door het maken van gamevideo's op zijn kanaal GamePlayWordXL, maar besloot later ook vlogs te maken over zijn leven en familie.[2]

In 2015-2016 maakte Latooy een overstap van het gamekanaal naar een meer lifestyle-gerelateerd kanaal en heeft hij de naam van het kanaal veranderd in Gio. Ongeveer 5 jaar later bereikte hij in augustus 2018 de mijlpaal van de 1 miljoen abonnees.[3]

Andere activiteiten

Latooy is vaste presentator op het YouTube-kanaal GLITCH en heeft meegedaan aan de Challenges Cup.

Familiekanaal de Latooys

Ook de ouders van Latooy besloten in 2016 om een YouTube-kanaal te beginnen.[4] Ze noemden het kanaal De Latooys en begonnen te vloggen over hun dagelijkse leven.

Kledinglijn

Gio Latooy heeft samen met zijn tweelingzus, Melanie Latooy, een kledinglijn bij Coolcat. Deze lijn wordt ook wel de X Latooy-lijn genoemd.[5] Zelf heeft hij ook zijn eigen merchandise die hij verkoopt op zijn eigen webshop.

Privéleven

Latooy maakt op 21 augustus 2016 bekend dat hij een relatie had met collega-YouTuber Juultje Tieleman, waarmee de relatie niet stabiel verliep. Het was een knipperlichtrelatie die eind 2018 definitief tot een einde kwam.[6]

Op 19 oktober 2018 maakte Latooy bekend dat hij een appartement had gekocht in het centrum van Rotterdam met zicht op de Erasmusbrug.[7] Verder heeft Latooy een passie voor Range Rovers.[8]

Filmografie

Jaar Titel Opmerkingen
2017 Storm: Letters van Vuur Acteur
2017 Misfit Acteur (Tim)
2017 Get Owned Deelnemer
2017-2018 Challenges Cup Deelnemer (Geëindigd op de zevende plaats)
2018-heden GLITCH Presentator

Externe link

Bronnen, noten en/of referenties

Bronnen, noten en/of referenties
rel=nofollow