Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Geulle (gemeente)

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Geulle
Gäöl
Voormalige gemeente in Nederland Vlag van Nederland
Geulle (gemeente)
Geulle (gemeente)
Situering
Provincie NL-LimburgVlag.png Limburg
Gemeente 22px Meerssen
Coördinaten 50°055′N 5°045′E
Overig
Voormalige gemeente oudsher - 1 januari 1982 [1]
Opgegaan in Meerssen
Amsterdamse code 0908
Portaal  Portaalicoon   Nederland

Geulle Geul (Limburgs: Gäöl) is een voormalige gemeente in de Nederlandse provincie Limburg, die bestond uit het gelijknamige dorp met de gehuchten en buurtschappen Broekhoven, Brommelen, Geulle aan de Maas, Hulsen, Hussenberg, Moorveld (deel), Oostbroek (Overbroek), Pruissen, Snijdersberg en Westbroek (Broek). De gemeente ging bij de gemeentelijke herindeling van 1982 op in de gemeente Meerssen. De voornaamste plaats in de gemeente was Geulle. De gemeente grensde aan de gemeenten Elsloo, Beek, Ulestraten en Bunde.

Geulle in 1867, 685 hectare en 1000 inwoners. Aangegeven de dorpen, gehuchten en enz: Broek, Broekhoven, Brommelen, Geulle aan de Maas, Hulsen, Husseberg, Moorveld (deel), Overbroek, Pruissen, Snijdersberg. Atsop, Geulke en Geullerveld

Zie ook

Externe links

1px.pngWikimedia Commons  Zie ook de categorie met mediabestanden in verband met Geulle op Wikimedia Commons.

Bronnen, noten en/of referenties

Bronnen, noten en/of referenties:

  1. º Ad van der Meer en Onno Boonstra, "Repertorium van Nederlandse gemeenten", KNAW, 2006. Repertorium van Nederlandse gemeenten 1812–2011
rel=nofollow
Edge-firefox.png 50°55′21″N, 5°45′1″E