Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Georgetown (Guyana)

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Georgetown is de hoofdstad en grootste stad van Guyana, gelegen aan de Atlantische kust van Zuid-Amerika. Het is een belangrijk economisch, cultureel en politiek centrum in het land. Georgetown staat bekend om zijn multiculturele samenleving, koloniale architectuur en levendige sfeer.

Geschiedenis

Koloniale Oorsprong: Georgetown werd gesticht in 1781 door de Britten en genoemd ter ere van Koning George III. Het diende als een belangrijk handelscentrum tijdens de koloniale periode.

Cultuur en Architectuur

  • St. George's-kathedraal: Deze anglicaanse kathedraal, gebouwd in de 19e eeuw, is een van de hoogste houten gebouwen ter wereld en een belangrijk architectonisch monument.
  • Independence Arch: Een monument ter ere van de onafhankelijkheid van Guyana, met een boog die de overgang van koloniale overheersing naar zelfbestuur symboliseert.

Economie en Handel

  • Handelscentrum: Georgetown is een belangrijk handels- en zakencentrum, met markten zoals de Stabroek Market, waar lokale producten en ambachten te koop zijn.
  • Olie- en Gasindustrie: De recente ontwikkelingen in de olie- en gasindustrie hebben de economie van Guyana een impuls gegeven, en Georgetown speelt een sleutelrol in deze sector.

Toeristische Bestemmingen

  • Promenade Gardens: Een aangenaam park met groene gazons, bloembedden en fonteinen, ideaal voor ontspanning en recreatie.
  • Guyana National Museum: Hier kunnen bezoekers meer te weten komen over de geschiedenis en cultuur van Guyana, met tentoonstellingen variërend van archeologie tot hedendaagse kunst.
  • Botanische Tuin van Georgetown: Een serene plek met een diverse verzameling plantensoorten en een rijke biodiversiteit.
rel=nofollow
rel=nofollow
6°47′0″N, 58°10′0″W