Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Gents Opera- en Belcantokoor Liane Soudan

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Het Gents Opera- en Belcantokoor Liane Soudan (GOBS) is een gemengd koor uit Gent (Oost-Vlaanderen) dat zich specialiseert in het zingen van opera, operette en musicals. Verder verzorgt het koor ook concerten, huwelijksmissen, tuinfeesten, vieringen en academische zittingen.

De stichting van het koor had plaats in 1983 onder leiding van Liane Soudan. Zij was 25 jaar actief als koorleidster van de Koninklijke Opera te Gent en 20 jaar als stuwende kracht van Het Gents Opera- en Belcantokoor, waarna het werd hernoemd naar haar persoon. Onder haar leiding verzorgde het koor vele optredens in binnen- en buitenland.

In 2001 vertrouwde Liane Soudan het koor in de handen van Herman Streulens. Het koor telde eind 2011 een 40-tal leden.

Externe link

rel=nofollow