Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Gemene Goed Economie

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De Gemene Goed Economie (GGE) is verbonden aan de internationale beweging Economy for the Common Good (ECG). In een democratisch en participatief proces werkt de Economy for the Common Good aan een economisch systeem dat het algemeen en gemeenschappelijk belang in het middelpunt plaatst van alle economische activiteit. Particulieren, bedrijven, steden en NGO’s over de hele wereld zijn actief betrokken bij deze beweging. Werken aan een samenleving die menswaardig, coöperatief en solidair, ecologisch, rechtvaardig, democratisch en transparant is. Deze waarden zijn vertrekpunt voor de Gemene Goed Economie. Ieder mens kan op eigen wijze bijdragen.


Christian Felber De Gemene Goed Economie is begonnen in Oostenrijk op initiatief van Christian Felber. Het boek ‘Gemeinwohl Ökonomie’ van Christian Felber wordt op dit moment vertaald in het Nederlands en binnenkort uitgegeven door uitgeverij Jan van Arkel, onder de titel 'Ware winst: gemene-goed-economie als wegwijzer'. Felber is econoom en politiek wetenschapper en doceert aan de Wirtschaftsuniversität in Wenen, commentator op het gebied van ethiek en economie in uiteenlopende media en een gerenommeerd, internationaal spreker. Ware winst is zijn vijfde boek en het eerste boek dat in het Nederlands vertaald is. Als medeoprichter van de NGO Attac Oostenrijk initieerde hij naast de Economie van het Gemene Goed ook de Bank voor het Gemene Goed, die bij het ter perse gaan van dit boek nog in oprichting is.

Bronnen [1] [2] [3] [4]

Bronvermelding

rel=nofollow
rel=nofollow