Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Gelegenheid (mogelijkheid)

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

In de gelegenheid zijn, oftewel gelegen zijn betekent dat het in iemands mogelijkheid ligt om iets te doen of te zeggen, wanneer dat nodig is (door eigen toedoen of door die van een ander).

Het kan gelegen zijn dat er visite langs komt, maar uiteraard kan het ook ongelegen uitkomen, en dus ongewenst. Iemand kan ook in de gelegenheid moeten komen, om iets belangrijks te vertellen, zoals bijvoorbeeld een bekentenis. Arbeid is meestal een noodzaak, naast dat het ook plezierig kan zijn, dus is er veelal geen sprake van wel of niet gelegen zijn. Met het hebben van seks tussen een man en een vrouw komt het er ook op aan of het de vrouw gelegen is, daar het haar vanwege de maandelijkse menstruatie ook ongelegen kan uitkomen.

Zie ook