Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Gebruiker:Rodejong/Archief2011

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Folder1.png Dit is een archiefpagina, gelieve hierin na archivering niet meer te editten. Folder1.png
Portal icon.png
Portal icon.png

Goedemorgen en wees welkom.

User-info.png N A V I G A T I E
Portal icon.png

Crystal Clear app kuser.png Gebruikerspagina

Crystal Clear app messenger.png Overleg & Chat op #nl-wikisage

Nuvola apps digikam.png Afbeeldingen & Uploaden & {{Licenties}}

Nuvola apps file-manager.png Projecten

  Crystal Clear app lreminder.png Reminders

  Ster.png Erkenningen

Gnome-devel.pngLinks, Werkplaats Zandbak & Tools

    Nuvola philosophy.png Sjablonen & Alle pagina's

   Crystal Clear app file-manager.png Archief overleg & Archief Artikelen

Gnome-applications-office.png Bronnen & Boekenkast & Mijn artikelen

P writing.png Essays

Algemene uitgangspuntenTe verwijderen (verzoekpagina)Te hernoemen (verzoekpagina)Te beveiligen (verzoekpagina)Overleg gewenstArtikelenPagina's waar wat mee isEssaysReferentiesWikilinksExterne linksAfbeeldingenSjablonenCategorieënHet bewerken van een paginaAuteursrechtenAlgemeen voorbehoudPrivacybeleid

Regblok
Arbcom: • Beleefd en ZakelijkRodejongRodejong IIRodejong en RJBBlokkade RodejongBlokkade Rodejong IIBlokkade Rodejong IIIBlokkade Rodejong IVDeblokkade RJBBlokkade RJB IIMDD-RJBThematisch archiefVoorlopig blokkeren RodejongVerplicht Negeerverzoek RJB / Rodejong / VanBuren

NavigatieVoorvoegselindex
Het is 22 november 2019 in week 47


Sjabloon:MapsServer

Hoi Ro, ik heb die Sjabloon:MapsServer terug gezet, je aanvulling gaf een rare uitkomt. Groet, Lidewij 10 nov 2011 18:49 (CET)

Oh ok. Sorry daarvoor.--Rodejong 10 nov 2011 18:51 (CET)

Leuven

Heb jij een idee hoe de verwijzing op Leuven mooier te maken is? Kapitein Zeiksnor 14 nov 2011 12:37 (CET)

Is DIT iets? --Rodejong 14 nov 2011 12:44 (CET)
Is beter, weet je hoe ik het pijltje toevoeg + zwarte letters net als de vewijzing bij Vlaanderen (kwiki)? En de achtergondkleur in sjabloon Gemeenten in de provincie Vlaams-Brabant en in bronnen en referenties is dat gelijk te krijgen met de achtergrondkleur van het artikel? Kapitein Zeiksnor 14 nov 2011 13:04 (CET)
Dat doe je met: {{zie artikel}} --Rodejong 14 nov 2011 13:17 (CET)

Tekst

Vlaggen

Heel wat werk met al die vlaggen. Is er een mogelijkheid om met weinige kliks een overzichtspagina te krijgen of vast te stellen welke vlaggen reeds gedaan zijn? —Mendelo 15 nov 2011 15:39 (CET)

Bijvoorbeeld : Lijst van IOC-landcodes en {{Vlagland}} is het sjabloon om te gebruiken. --Rodejong 15 nov 2011 15:47 (CET)
O, daar is het. Mooi. Dank je wel. —Mendelo 15 nov 2011 16:02 (CET)

Hoi Ro,dank voor de vlaggen. Wat doe we met de dubbelen? Mvg, --Lidewij 16 nov 2011 23:56 (CET)

Categorie:Wikisage:Afbeelding:Vlag van Nederland
Het lijkt mij het beste om de bestanden met naam.svg.png te verwijderen, en de bestanden naam.png te bewaren. De verwijzingen moeten dan wel even overgezet worden. Maar die dubbele extensie lijkt me niet handig. We weten dat de meeste bestanden .png zijn, bestanden met .svg.png lijken mij niet erg zinvol, en moeilijk te controleren, wanneer je een artikel schrijft. Het is immers makkelijker om .svg aan te passen naar .png, dan naar .svg.png maar dat is mijn mening. --Rodejong 17 nov 2011 00:02 (CET)
Ik heb iig ruim 200 vlaggen toegevoegd de laatste twee dagen. Pfffff. :P --Rodejong 17 nov 2011 00:04 (CET)
Nu niet bedoeld om iemand te ontmoedigen, maar ik zag zopas een vlag van Lier voorbijkomen, en vond dat die verdacht op een wapenschild leek. Eventjes melden: de vlag van Lier bestaat uit rode en witte strepen, zoals google laat zien. In sommige gemeenten is het wapenschild de vlag, in sommige is het een deel van de vlag, sommige hebben een andere vlag dan wapenschild (maar soms wel gebaseerd op de kleuren van het schild). (?) Mendelo 18 nov 2011 23:39 (CET)
Je hebt gelijk. Het is geen vlag. Maar dat staat er ook niet. Er staat dat het het wapen van Lier is. Alleen had ik de licentie verkeerd. In plaats van een gemeente vlag is dit een gemeente wapen, en moest het dus een Bestand:Lier.jpg zijn. Dat heb ik nu aangepast. Bedankt voor het melden. Ik heb er nog heel wat te gaan.
Heb je een voorkeur, meld het dan aan me. dan geef ik daar prioriteit aan.--Rodejong 18 nov 2011 23:44 (CET)

Drank voor bewezen diensten

Voor het vele werk aan de vlaggen. Kapitein Zeiksnor 15 nov 2011 19:24 (CET)
Ha, heerlijk, Ik heb nog een paar uur te gaan, ds die koffie komt op de juiste tijd - Geeeuww ;) --Rodejong 15 nov 2011 19:31 (CET)

Tetragrammaton (kwiki)

Zie de uitleg in de herberg, het idee van de kwiki (koppensnellen) is dat je na een link op een andere samenvatting komt en niet opeens in een gewoon artikel, wel kan bovenin naar relevante artikelen gelinkt worden. Kapitein Zeiksnor 16 nov 2011 21:50 (CET)

Compilatie

Beste Ro..., ik vind je compilaties niet mooi, veel te veel wit. Er is nog minder te zien dan bij een postzegel. Is dit een oplossing ivm copyright? Mvg, --Lidewij 21 nov 2011 00:55 (CET)

Idd, als ik het te duidelijk zou maken vrees ik dat ik dan een copyrightschending aan mn broek heb.
Ik liet me inspireren door deze: op Commons--Rodejong 21 nov 2011 01:00 (CET)
Die heeft minder wit. Een schaduw is mooi, wanneer je eerst de witte randen weghaalt.
Ik kan me trouwens niet voorstellen, dat er problemen met copyrightschending zouden kunnen zijn. Jullie hebben toch een missie? Wel goed dat je Nederlandse uitgaven hebt genomen. Zelf zou ik nadat ik op de foto geklikt zou hebben, de onderwerpen op de covers willen lezen. Mvg, --Lidewij 21 nov 2011 01:12 (CET)
Ik zal eens kijken. Kan je wel even kijken waarom de plaatjes in de infobox het niet doen?--Rodejong 21 nov 2011 01:14 (CET)
Werkt weer. --Lidewij 21 nov 2011 01:40 (CET)
Ik zie het. Mooi zo. Plaatje ook beter? Krijg ik hier geen problemen mee?--Rodejong 21 nov 2011 01:42 (CET)
Dat kan jij beter uitzoeken, binnen jou groep. De kwaliteit is beter door meer pixels, de wit verhouding is het zelfde. Kijk nog eens naar die op Commons. Mvg,Lidewij 21 nov 2011 02:02 (CET)
ehm, ik begrijp niet helemaal waar je op doelt. Moet er juist meer ruimte tussen die plaatjes?
Of juist niet? En wat de kleur betreft. Ik vrees dat ik alleen met Paint overweg kan, en geen fotoshopper ben. Ik heb geen idee hoe dat allemaal fungeert. Knippen en plakken kan ik wel, maar kleuren aanpassen is niet echt mijn ding vrees ik :P --Rodejong 21 nov 2011 02:14 (CET)
Hoi Ro.., Ik bedoelde dat er te veel wit tussen de foto’s zat. Nu kan je zien waar het om gaat. Ik vind het beter. (en jij?) Ik werk al jaren met Photoshop en bewerk regelmatig voor publicaties.
Nog een enkele puntjes.
De letters van de leestekst nooit kleiner dan de originele lettergrote. Eigenlijk vind ik dat de blokjes noten en referenties ook niet veel kleiner moeten. Heel wat mensen hebben een ‘zicht’ probleem. (Zo’n schuifbalkje is een beter oplossing wanneer er wel wat veel noten zijn). Ik had ook al speciaal gevraag om de plaatjes groter dan op pedia weer te geven.
De tekst in de sjablonen graag Nederlands. Zie Sjabloon:Cc-by. Ik weet niet of deze Sjabloon:Cc-by-nc-nd-2.0 hier kan. Het is misschien wel een oplossing voor foto’s uit België, die hebben speciale regels.
De werken van commens, graag ook met een permalink. Er kan een heel andere foto of tekst onder de link naam komen.
Wat is hier de meer waarde van 5,97 MB Bestand:NWTx3.png, het kost extra MB die door Guido betaald moet worden.
Groet, --Lidewij 21 nov 2011 08:54 (CET)
Sorry, Ik heb het plaatje verkleind. Had niet in de gate dat het bestand zo groot was. Sorry.
Ik zal ipv de shortlink de permalink gebruiken.--Rodejong 21 nov 2011 09:41 (CET)
Ik voel me in tussen een soort boeman, maar ik moet je er op wijzen. De blauwe ondergrond is beter dan de donkere hier Bestand:New World Translation of the Holy Scriptures in various languages and versions.jpg
Bij de foto Bestand:Louis Daguerre 2.jpg heb ik minder problemen, hier is te tonen hoe scherp zo'n oude foto is. Groet, --Lidewij 21 nov 2011 09:51 (CET)
Je hoeft je beslist geen boeman te voelen. Jij bent de expert. Ik leer er alleen maar van. De donkere achtergrond foto is een plaatje wat ik veel eerder gemaakt heb. Maar ik zal er op letten. Ik wil dat best leren.--Rodejong 21 nov 2011 09:58 (CET)
Bestand:Schriftstudiën (Studies in the Scriptures).jpg3,26 MB- De voorgaande opmerking werd toegevoegd door Lidewij (overleg|bijdragen)
Donesymbool.gif gedaan Aangepast en geüpload. --Rodejong 21 nov 2011 14:20 (CET)


Gemeente sjablonen

Beste Ro…, waarom ga je eigen dingen van wikisage weghalen en ten bate van een kopie van wikipedia? Dat is nu juist niet de bedoeling. Heb je wel gekeken hoe dit sjabloon was op gebouwd en met welke bedoeling? Mvg,--Lidewij 22 nov 2011 09:53 (CET)

Op welke pagina bedoel je?
--Rodejong 22 nov 2011 09:56 (CET)
Ah ik zie wat je bedoeld.
Ik past het aan, naar de andere navigatie sjablonen die we hebben. Ik meende dat deze verkeerd was aangemaakt. Sorry.--Rodejong 22 nov 2011 10:10 (CET)

BWC:Sjabloon:Navigatie gemeente Zuidhorn Wanneer je vlaggen wil toevoegen geen probleem. Een ander uiterlijk ook niet Maar de oude gemeenten moeten als een geheel erkenbaar blijven. Deze sjablonen zullen heel anders worden dan Wikipedia.

Wanneer je iets overneemt van wikipedia moet dat met een permalink.--Lidewij 22 nov 2011 10:14 (CET)
Goed dat je me er aan herinnert. 't glipt er idd wel eens door. sorry--Rodejong 22 nov 2011 10:16 (CET)

kg/m3

Beste Ro, je maakte op de site nikkel van een gigantische fout, je kan vast wel begrijpen dat dat bij Franciscus hard aankwam. Ik zou je willen vragen om op pagina’s die door Franciscus werden gemaakt geen aanpassingen meer te maken. Voorstellen kan je op de overleg pagina’s doen, waar Franciscus (of ik) deze dan kunnen beoordelen.

Bij het zoeken van een foto gaat de voorkeur naar een foto die niet op de wikipedia nl pagina wordt gebruikt. In dit geval wil ik vragen of Franciscus zelf een foto voor zijn pagina uitzoekt. Ik was er nog niet aan toegekomen, ik heb ook nog een gezinsleven. Mvg --Lidewij 23 nov 2011 10:12 (CET) PS. Ro, sorry dat ik even op de wikipedia manier ingreep. Je voegde waarschijnlijk met een juiste intentie de foto op de nikkel site. De site is nog vers van Franciscus, dan is het prettig wanneer andere nog even een gepaste afstand bewaren. Jij gaf zelf aan dat het prettig is, wanneer je kan werken zonder dat andere zich er zich direct mee gaan bemoeien. Probeer dan andere ook wat ruimte te geven.

Ik zal er aan denken. bedankt voor je raad.--Rodejong 23 nov 2011 13:18 (CET)

Pink Floyd

Zij wij beide Pink Floyd fan? --Lidewij 24 nov 2011 15:27 (CET)

Ik wel althans :D
In 1994 was ik in de Kuip met mn toenmalige vriendin. Heerlijk avondje Pink Floyd beleefd.
En jij dan?
Ik was er toen met mijn zoon. Mijn man ook fan was al in '83 overleden. Bij gebrek aan Pink Floyd gaan we nu maar naar Roger Waters in de Gelredome, zoals 8 april dit jaar en 5-5-2008.--Lidewij 24 nov 2011 15:55 (CET)
Spijtig, van je man.
We hadden dit jaar The Pink Floyd Project hier op Bornholm. Ik kon geen kaart meer krijgen, maar kon wel mee luisteren daar het door het gehele dorp klonk ;D Niet de echte, maar wel goed.!--Rodejong 24 nov 2011 16:21 (CET)
Ik ken wel The Alan Parsons Project was ook in 1994 in Rotterdam. Van die The Pink Floyd Project had ik nog niet gehoord. (Ik ben nu aan het luisteren, het is net of bepaalde loopjes net iets anders zijn)Ik ga meer voor de echte, ik ben ook eerst niet naar Waters gegaan, maar dat is achteraf best te doen. --Lidewij 24 nov 2011 17:25 (CET)
Ik vind hem wel sterk hoor. Hoe vind je deze Lidewij? (Mag toch wel even Ro?) Roger Waters - The Wall Vriendelijke groet, Sir Slokop 30 nov 2011 22:54 (CET)
Lekker VET ! ! ! --Rodejong 30 nov 2011 22:58 (CET)
Deze ook!!--Rodejong 30 nov 2011 23:17 (CET)
The Wall compleet op Youtube Roger Waters show! --Rodejong 30 nov 2011 23:41 (CET)
Ontzettend bedankt voor die laatste link! Nog wel in HD. Één ding vind ik jammer.. Dat we nooit meer Pink Floyd in de complete bezetting zullen zien na het overlijden van Richard Wright. Sir Slokop 1 dec 2011 00:00 (CET)
Inderdaad. Hush my baby, don't you cry! Maar we kunnen blij zijn met de opnames. Dat wel!--Rodejong 1 dec 2011 00:04 (CET)
Nog een reunie voor je hier. Live 8 2005
Sir Slokop, je vraagt wat ik van Roger Waters Wall van dit jaar vind? Nu zoals je hierboven al kon lezen. Ik zag deze 8 april in Arnhem, en dat ik Roger best te doen vind, anders was ik er niet weer heen gegaan. Deze uitvoering was zeker beter dan die van Berlijn. Maar ... toch heb ik de beste herinneringen aan de Wall uitvoering die ik begin 80 jaren in Londen zag.
Heren bedankt voor de linken, ik kom uit me zelf niet op Youtube, maar dat zal de leeftijd en de tijd die ik voor de computer heb wel zijn. Mvg, --Lidewij 5 dec 2011 22:48 (CET)

Beoordelen

Wat wil je gaan beoordelen? --Lidewij 24 nov 2011 17:57 (CET)

Beoordelingen van critici, (voor films, muziek etc). Zoals die op Pink Floyd bijvoorbeeld Hier
Aha, wat ik al dacht, beoordelen is altijd subjectief. Maar ja het is informatie. ;-) --Lidewij 24 nov 2011 18:46 (CET)
Niet mijn eigen beoordeling, maar die uit de media (ook dat is subjectief, maar toch) --Rodejong 24 nov 2011 18:49 (CET)
Dat begreep ik al, vandaar die knipoog. --Lidewij 24 nov 2011 19:00 (CET)
Nog iets {{cat| van WP naar >> {{catw| Dus even een w toevoegen. Groetjes, --Lidewij 24 nov 2011 19:23 (CET)

007(?)

Ik heb het niet getest, maar misschien is het met de functie formatnum mogelijk om nullen voor een getal te zetten. http://en.wikipedia.org/wiki/Help:Magic_words#Parser_functions (Of een van die andere functies?)

Mendelo 28 nov 2011 18:47 (CET)

{{0}} moet je daarvoor gebruiken. dus {{0}}{{0}}7. zie {{0}}.
Ook een handige functie die ik nog niet kende. Maar ik heb intussen gevonden dat formatnum iets anders is, maar dat {{padleft:{{{2}}}|3}} datgene was wat ik zocht. Zie Sjabloon:Test en Wikisage:SpeeltuinMendelo 28 nov 2011 20:07 (CET)
Bij NWT kunnen we de link inkorten heb ik uitgevonden. Die tweede switch is dus niet nodig. Zie het sjabloon.--Rodejong 28 nov 2011 20:10 (CET)
Het enige probleem dat ik nu heb, is dat je de hoofdstukken met 001 moet invullen. Hoe kan ik dat oplossen?

Gen 001:8  (NW)

Gen 001:8  (NW)

--Rodejong 28 nov 2011 20:22 (CET)

Dat bedoel ik nou net. Dat werd zopas opgelost met leftpad.

 :) Mendelo 28 nov 2011 20:24 (CET)
Ah ok, dat had ik niet in de gate :P--Rodejong 28 nov 2011 20:28 (CET)
Zet jij het dan even over? Dan blijf ik er even vanaf :D
P.S. De korte link werkt dus niet?--Rodejong 28 nov 2011 20:30 (CET)
Dat het ook met een kortere link gaat, is het deel dat ik nog niet in de gaten had. (Scheelt een hoop dubbele tekst!) Samenwerking,he! :) Mendelo 28 nov 2011 20:32 (CET)
Ja precies. We bekijken het van twee kanten :D--Rodejong 28 nov 2011 20:38 (CET)
Overigens: Men hoeft de Engelse afkortingen niet te gebruiken. Door de switch-functie mag men een andere afkorting of de volledige boeknaam typen. Zoals men het typt, komt het later op het scherm. Dus niet {{Nieuwe-Wereldvertaling|ac|1|1}} maar {{Nieuwe-Wereldvertaling|Handelingen|1|1}} of {{Nieuwe-Wereldvertaling|Hand|1|1}} —Mendelo 28 nov 2011 21:07 (CET)
In de test werkte het niet - Zie Jehovah's getuigen--Rodejong 28 nov 2011 21:09 (CET)
Het werkte niet omdat je de Engelse afkortingen gebruikte, die ik door het gebruik van de switch-functie onnodig maakte. :( Mendelo 28 nov 2011 21:15 (CET)
De links worden wel juist aangegeven, maar de verwijzing niet, Ze verwijzen allemaal naar de Openbaring.
Werkt volgens mij prima. Zie Jehovah's getuigen. Mendelo 28 nov 2011 21:28 (CET)
Probleem met de cache waarschijnlijk, het werkt bij mij nu ook.
--Rodejong 28 nov 2011 21:32 (CET)
Ligt het aan mij? Handelingen werkt wel, maar Han of Hand werkt niet?--Rodejong 28 nov 2011 21:44 (CET)
boek: {{{3}}} moest {{{1}}} zijn. Mendelo 28 nov 2011 21:46 (CET)
O nee, nu zit er weer iets anders in. Laat me even zoeken. Mendelo 28 nov 2011 21:50 (CET)

Munten

Interessant dat je een paar munten als prent bij het artikel JHWH gezet hebt. Ik heb namelijk een heel (Duits) boek over „Jehovadaalders en gedenkpenningen”. Zeker eens een artikeltje waard. Wanneer ik zover ben, zal ik de prentjes misschien naar het andere artikel verhuizen. Mendelo 3 dec 2011 16:18 (CET)

leuk, ik kijk er al naar uit :D --Rodejong 3 dec 2011 23:33 (CET)

Sjabloon:Licensereview

Ik neem aan dat dit alleen geld voor foto's die niet onder PD, commons, wikimedia, wikipedia en eigenwerk vallen? Mvg, Lidewij 5 dec 2011 22:27 (CET)

Precies. In dit geval bijvoorbeeld voor Wikitravel.

Ik loop even alle flickr uploads na om de licentie te checken. en kwam er een van Wikitravel tegen. Vandaar.--Rodejong 5 dec 2011 22:28 (CET)

Wat vind je van de aanpassing van het sjabloon die in de kroeg staat? --Lidewij 5 dec 2011 22:50 (CET)

Prima, ga je gang.--Rodejong 5 dec 2011 22:53 (CET)
Ro ik vind het prima dat je dingen beter wilt reguleren. Maar we moeten oppassen voor over regulatie, dat werpt weer een drempel op voor nieuwkomers. Probeer het een en ander in balans te houden
Ik ben verheugd dat je mijn bewerking van het sjabloon waardeert, ik ben nu eenmaal een persoon van verhoudingen. Het zal wel met mijn iets kunstzinnige opleiding te maken hebben. Eigenlijk zou ik de oranje balk nog wel iets kleiner willen maken.
Misschien is er ook een manier om de sjablonen kleiner te maken door iets van de inhoud naar een andere plaats te linken. Het zijn van die vellen wanneer er meer sjablonen onder elkaar staan. Mvg, Lidewij 6 dec 2011 10:55 (CET)
Ik heb voor GFDL & Cc-by-sa reeds een duo aangemaakt. Die wordt het meest gebruikt als duo.
Voor de regulatie. Tja wanneer we zaken overnemen, dan moeten we die wel overnemen met de regulatie die het heeft meegekregen. Echter probeer ik het allemaal wat in geordende categorieën plaatsen. Buitenlandse licenties houd ik apart, (Mocht iemand uit het buitenland een bestand willen overnemen, dan hebben wij wel de verantwoording dat ze de juiste licentie hebben, en weten wat ze er mee moeten.
Hoe het er uit ziet is mij minder belangrijk. Je mag best aanpassingen maken hoor. Zoals gezegd wil ik later een sjabloon maken voor deze sjablonen, waarmee we ze kunnen integreren.
Groeten. --Rodejong 6 dec 2011 11:04 (CET)
Dan wacht ik even op je sjabloon, anders blijven we veranderen. --Lidewij 8 dec 2011 16:55 (CET)
Ik heb het sjabloon klaar. Was makkelijker dan ik in eerste instantie dacht.
{{Licentie}} wordt afgesloten met {{Einde Licentie}} - Het is {{Licentie}} die je kan aanpassen. Ik zal zelf de sjablonen toepassen.--Rodejong 8 dec 2011 20:17 (CET)
Dank, ik kan deze ook er in zetten. Zit de cat er ook gelijk in? Groet, --Lidewij 8 dec 2011 20:25 (CET)
Nee. De categorie kan verschillend zijn, Dan zou daar een aparte parameter voo gegeven moeten worden. Het is gemakkelijker om die zelf toe te voegen. {{Licentie}} en {{Einde Licentie}} wordt bij Categorie:Sjablonen opmaak geplaatst.
Neem een kijkje bij {{PD}}. Dan begrijp je wat ik bedoel.--Rodejong 8 dec 2011 20:29 (CET)
Ik heb gekeken, maar Categorie:Wikisage:Afbeeldingen:Sjablonen voor gebruik klopt niet. Ik zie twee cats. Categorie:Wikisage:Sjablonen voor auteursrechten en Categorie:Wikisage:Sjablonen voor auteursrechten van andere landen Misschien twee Licentie landen Mvg, Lidewij 8 dec 2011 21:28 (CET)

Ik zie er maar één: Categorie:Wikisage:Afbeeldingen:Sjablonen voor gebruik:Auteursrechten van andere landen (Dus niet België en niet Nederland. Die staan in Categorie:Wikisage:Afbeeldingen:Sjablonen voor gebruik--Rodejong 8 dec 2011 21:35 (CET)

Wanneer je niet ziet wat er fout is zal ik het wel oplossen. Mvg, --Lidewij 8 dec 2011 22:22 (CET)

Ik zie dat je een nieuwe categorie hebt aangemaakt. Hoe gaan we die onderverdelen?

Ik heb even geen tijd meer,wacht maar even af. Groet,--Lidewij 9 dec 2011 00:12 (CET)
Ok. Wel terusten voor straks. --Rodejong 9 dec 2011 00:17 (CET)
Ik heb even gekeken, je link helpt om de boel te ordenen. Groet, Lidewij 9 dec 2011 22:36 (CET)
Prima. Het is niet de meest ideale indeling nog, maar ik denk dat dit de belangrijkste soorten zijn.--Rodejong 9 dec 2011 22:38 (CET)
Het zal zijn nut wel hebben, maar ik kan er geen wijs meer uit. Ik zal er niet meer gebruiken dan ± 4 a 5.
Ik word een beetje moe van alle kanten heen vliegen. Ik wil eerst de plaatje voor de sjablonen en zo ordenen en daarna de vlaggen en de gemeenten. Misschien dat we daarna de sport aan kunnen pakken en daarna de muziek of zo. Op zo'n moment is er een keer naar de foto's te kijken. Op die manier werkje meer project matig. Ik vond het al mooi dat jullie het christendom aanpakte. Misschien moet je eens langs lopen of er nog foto's of lemma's nodig zijn voor een goede basis. Nu komen er wel veel bewerkingen per foto. --Lidewij 10 dec 2011 00:11 (CET)
In principe wil ik wel de verantwoordelijkheid nemen om de Licenties etc voor de afbeeldingen bij te houden. Ik vind dat een leuk werkje althans. Ik was het even moe geworden om al die vlaggen up te loaden, daar ga ik volgende week weer mee verder. (was even te eentonig geworden) Ik heb alleen even Euro 2012 toegevoegd, omdat dat nu volop in het nieuws zal zijn. Voorbereidingen, de loting is net geweest. Daar moeten we natuurlijk wel op inhaken (een van de grootste evenementen van komend jaar (naast de Olympische spelen in Londen later.--Rodejong 10 dec 2011 00:16 (CET)

Werken aan lemma's die je niet zelf inbracht.

Beste Ro, zou je svp wat meer afstand willen bewaren, wanneer andere gebruikers met iets bezig zijn. Aanbevelingen kan je op het overleg doen. Wanneer je binnen een paar minuten al een bewerking doet is de kans op een BWC erg hoog. Zo jaag je gebruikers weg. Ook zag ik dat je weer externe linken in het vakje van bronnen zette. Wanneer je niet zelf het lemma schreef weet je niet of dat de bron(nen) waren. Dus niet doen. Mvg, --Lidewij 8 dec 2011 17:08 (CET)

Beste Ro, wat maakt dat je bij Oekraïne de externe linken verplaatst naar het vakje Bronnen, noten en/of referenties: ? --Lidewij 8 dec 2011 19:43 (CET)
Hmm oude gewoonte die ik op Wikipedia al had. Sorry, zal het afleren :) Sorry! --Rodejong 8 dec 2011 19:54 (CET)

foto grootte

Ro wat is het nut om deze foto File:Apa Sherpa.jpg zo groot weer te geven. Wanneer het een eigen foto is, vind ik het niet zo'n probleem. Maar hier had je de keuze uit 3. Groet, Lidewij 8 dec 2011 17:14 (CET)

Ro, je bent hier fantastisch bezig. Mijn puntjes zijn bedoelt om het een en ander duidelijk te houden. --Lidewij 8 dec 2011 17:33 (CET)

Bedankt. Ik had niet op de grootte gelet idd. Sorry.--Rodejong 8 dec 2011 18:47 (CET)
Oké groet, Lidewij 8 dec 2011 19:06 (CET)

foto's

Hoi Ro, ik ben niet hele dagen thuis, ook wil ik af en toe nog wel eens op wp rond kijken en reageren.

  • De tijd stippen die jij toevoegde bij mijn foto's kloppen niet. Het lijkt er meer op dat het gaat om de datum waarop het toestel werd gemaakt. Dus geen andere datums toevoegen dan wat ik deed.
  • Wat betekend link=| in de link [[:bestand:...|border|link=|100px]] En wanneer denk je dat jedeze link gaan gebruiken. Bij de vlaggen ja dat snap ik. Bij kaartjes misschien.Maar verder denk ik dat foto's niet gebruikt zullen worden. Meestal komt een foto in een sjabloon.
  • Bij de bestandpagina staat de linker colom ergens onder aan. Er is dus iets fout.
Goed dat je me er op attent maakt. Ik was het zelf ook al tegen gekomen dat de colom naar beneden ging. Dat komt doordat ik de </div> verkeerd geplaatst heb (in het sjabloon; Die moet onder de afbeeldingsjabloon staan.
Link bij foto's is fout, die hoort daar idd niet. Het is idd in gebruik bij vlaggetjes etc in sjablonen enz. Die ontlinkt de plaatjes.
Dus die sjabloon kader kan dus meestal wel weg? --Lidewij 9 dec 2011 23:51 (CET)
Ah, je hebt nimmer de datum in je toestel aangepast? Vandaar. Ik zal het niet meer aanpassen dan. Sorry voor het ongemak.--Rodejong 9 dec 2011 23:35 (CET)
voor sommige dingen heb ik geen tijd genomen. Ik kom per week een maand te kort. En hoe ouder ik wordt, hoe minder goede energie per dag. --Lidewij 9 dec 2011 23:49 (CET)
Dat ken ik best. (Ik wil het zelf echter nog niet toegeven :P) Helaas ben ik door ziekte thuis en heb dus de tijd.--Rodejong 9 dec 2011 23:53 (CET)

Categorieën

Categorieën moeten we opnieuw bekijken. Zo als het was, was niet overzichtelijk. Ik was daar om begonnen alles opnieuw in te delen. Van Afbeeldingen naar afbeelding. Sjors nam de zelfde in deling als de lemma’s, op die manier is niets terug te vinden. Categorieën met enkele foto’s werkt niet. Er zullen categorieën gevormd moeten worden waar zo’n tenminste 20 foto’s in komen. Ik denk dat er eerst een schema moet komen en daarna de foto’s er inzetten. Groet, --Lidewij 9 dec 2011 23:26 (CET)

Hmm ok. Dat wordt idd een klus. Wellicht dat we daar vanaf januari eens naar kunnen kijken? Ikwil eerst alle foto's standaardiseren. (Ben al een eind, maar moet nog een hele hoop :) Veel foto's missen nog het sjabloon {{Afbeelding}}.--Rodejong 9 dec 2011 23:35 (CET)
Dat vergeet ik te vermelden, de cat's heb ik bewuat laten zitten. Guido had ook aan Sjors gevraagd geen nieuwe cat's meer aan te maken. Wat ik wel deed is foto's bij de lemma cats toe te voegen. Maar dat had je gezien. Op WP zijn alle foto's over gezet naar commons.--Lidewij 9 dec 2011 23:45 (CET)
Idd. Wellicht is het een goed idee om toch eens na te denken over het linken vanaf commons?
De categorieën van foto's kunnen gelijk zijn aan basis categoriën? Bijvoorbeeld (fictief):
Als we zo'n categorieboom kunnen maken, dan zou dat natuurlijk veel problemen oplossen. Ideetje?--Rodejong 9 dec 2011 23:52 (CET)
Ideeën genoeg ik ben beelddenker,(en dyslectisch dat hoort daar dan weer bij)
Denk je dat er meer dan 20 rozen komen?
Mag ik dat paars veranderen bij de monumenten? Lidewij 10 dec 2011 00:19 (CET)
Nee dat denk ik niet. T was ook maar een fictief voorbeeld.
Dat mag je best. T was ook even een nood oplossing geef ik toe.--Rodejong 10 dec 2011 00:22 (CET)

Status opdatering

Vandaag mijn volglijstje van 3.201 artikelen met 1956 terug gebracht naar 1.251 artikelen.--Rodejong 10 dec 2011 02:39 (CET)

Hoi, ik heb automatisch volgen uitstaan. Ik heb alleen een volglijst op eigen artikelen. Die ik zelf aan klik. De chat staat bij mij aan? --Lidewij 11 dec 2011 11:26 (CET)

Hoi, Smile2.png Lidewij 13 dec 2011 09:31 (CET)

Uitnodiging

Hoi Ro, bedankt voor je uitnodiging, maar ik zit wel prima op wikipedia. Ik heb het razend druk met m'n dierenproject en daarnaast doe ik nog veel andere dingen. Ik zie ook dat dit project niet zo heel actief is, en jij vrijwel de enige bent die hier druk mee bezig is. Dat zou mij enorm demotiveren, dus daar ga ik helaas niet aan beginnen, sorry. Met vriendelijke groet, Grashoofd 21 dec 2011 16:08 (CET)

Ik denk dat je de anderen hebt gemist, maar goed, dat maakt niet uit. Iedereen is vrij in zijn beslissingen. Jammer maar ik wens je veel succes op WP. groet--Rodejong 21 dec 2011 20:12 (CET)


wikisource

Hoi Ro, dank voor een werkend wikisource. Het verband van een ijsberg en toegankelijk gemaakte oude boeken en geschriften is me nog niet duidelijk. Ik heb er een regel van gemaakt net zo als de andere. Denk je nog aan de permalinken? (Kopie van (nl) ) ???--Lidewij 22 dec 2011 08:55 (CET)

Kopie van {{nl}} en de codes vervangen.
De ijjsberg is het originele logo van Wikisource, dat tot 2006 werd gebruikt.
Oude boeken en geschriften.?--Rodejong 22 dec 2011 16:42 (CET)


Achtergrondkleur

Ro ik heb de sjablonen terug veranderd. Ik vind het geen beter plaatje, omdat de cijfers de aandacht vragen waardoor het goud, zilver en brons als een achtergrond kleur dienst gaan doen. --Lidewij 25 dec 2011 17:04 (CET)

Het probleem is dat bij mij, en anderen die een hoge resolutie gebruiken, de cijfers zoveel ruimte in nemen, dat de achtergrond haast niet meer zichtbaar is, en de cijfers worden onduidelijk. Het is veel te vet.--Rodejong 25 dec 2011 17:06 (CET)
Het gaat niet om de cijfers, en een hoge resolutie heeft alleen zin wanneer hij in die hoge resolutie wordt weer gegeven en dat is niet het geval hij staat vast op bv 16px. --Lidewij 25 dec 2011 17:12 (CET)
Ik heb het over mijn beeldscherm
als ik dan het plaatje zie, is het zo klein, dat het gewoon niet meer goed zichtbaar is.
De meesten hebben inmiddels standaard 800 bij 1200 px. --Rodejong 25 dec 2011 20:19 (CET)
zo is het dus mooi.--Rodejong 25 dec 2011 20:21 (CET)
Ro, iets wat in 16px moet worden weer gegeven, wordt in 16px weergegeven ook al is het origineel veel groter/hoger. Wanneer het scherm meer px bevat wordt het plaatje kleiner, het aantal px van het plaatje blijft gelijk. Het geheel gaat om de verhouding met de grootte met de letters van de tekst. Ik heb mijn scherm op 125% staan anders zijn de letters voor mij te klein om te lezen. Bij het voorbeeld wat je geeft is de nummering primair en zit er een kleurtje achter. --Lidewij 25 dec 2011 21:20 (CET)
Klopt, maar omdat de omranding zo dik is, blijft er voor het getal niet veel meer over. Hoe kleiner het plaatje wordt weergegeven, des te minder blijft er over om de getallen vrij te kunnen weergeven, dus wordt de achtegrond minder, en de getallen vloeien bijna over in de omranding, zoals bijvoorbeeld bij het getal 3.--Rodejong 25 dec 2011 21:23 (CET)
Nogmaals, het gaat hier, bij gebruik meestal niet om de cijfers maar om de medaille. --Lidewij 25 dec 2011 21:29 (CET)
Correct, maar je hebt nog steeds niet begrepen wat ik bedoel. De plaatjes zijn te donker door het teveel aan zwart. Meer duidelijker kan ik het niet stellen, want door het vele zwart, is de achtergrond niet te zien, en de getallen niet te lezen, dus de functie van het plaatje gaat geheel verloren. Dan kan ik er net zo goed gewoon een getal 1 neerzetten. (:-S) --Rodejong 25 dec 2011 21:33 (CET)
Er is geen zwart, er is bewust geen zwart. Ik snap jou wel, jij wil een mooi duidelijk cijfer met een achtergrond kleurtje en ik wil de aandacht naar de totale kleur van de medaille, waar ook geen cijfers op staan. Alleen nu eentje op de achtergrond. --Lidewij 25 dec 2011 21:46 (CET)
Bij de zilveren medaille is er te veel zwart, bij de bronzen medaille is de achtergrond nauwelijks te onderscheiden van het getal en de omranding. Dat is lelijk. Zelfs als ik inzoom op de plaatjes, is het ontiegelijk lelijk. maar goed.--Rodejong 25 dec 2011 21:52 (CET)
Nog steeds op zoek naar mooie duidelijke cijfers, de cijfers waar het niet omgaat. --Lidewij 25 dec 2011 22:03 (CET)
Ik zal je maar niet zeggen wat ik van je handelingen vind. Ik vind iets goed, maar dat mag van jou dus niet zo zijn. Ik zie nu geen cijfer op de achtergrond jij wel soms?? Lidewij 25 dec 2011 22:53 (CET)
Nou vat ik je niet, je zegt dat het niet om het cijfer gaat?? Misschien moeten we het eens in de groep gooien dan, want zo komen we er niet.--Rodejong 25 dec 2011 22:58 (CET)

Gold medal icon blank.png wat is mis met je eerste 120x120? Wanneer ga je dit groter dan 120x120 weergeven? --Lidewij 25 dec 2011 23:08 (CET)

Zucht .. Sorry, dat had 50px moeten zijn. Ik moet ook niet teveel projecten tegelijk doen. Sorry. Ik pas het vanavond nog wel even aan.--Rodejong 25 dec 2011 23:10 (CET)
Zet het maar terug naar 120, maar je ziet toch wat er na het laden komt? 500x500 valt wel op. --Lidewij 25 dec 2011 23:25 (CET)
Niet bij het uploaden van 6 plaatjes tegelijk, met de zelfde tekst etc. Dan wordt het meer upladen, volgende pagina, uploaden, volgende pagina, klaar, wegklikken, wegklikken, wegklikken... 3 moesten er wel op 500 zijn, dat waren die met inscriptie, ik heb alleen vergeten het aan te passen in die andere drie.--Rodejong 25 dec 2011 23:28 (CET)
6 plaatjes tegelijk? Hoe doe je dat dan. Ik zet eerst een plaatje op mijn computer en daarna kan ik die dan uploaden en dan het vakje invullen wat de meeste tijd kost. --Lidewij 25 dec 2011 23:32 (CET)
Wie ga je verrassen met Bronze Medal.png in 500 × 500 --Lidewij 25 dec 2011 23:37 (CET)
ik vind ze mooier dan die andere.--Lidewij 25 dec 2011 23:41 (CET)
Ik doe dat via de linken. Je hebt allerlei plugins die je helpen, bijvoorbeeld down them all etc. Als ik dan via de filemanager ga uploaden, zorg ik er altijd voor dat mijn tijdelijke map niet de plaatjes toont, (ik onthou de namen van de bestanden) als ik ze dan ga uploaden, heb ik zes tabs open, dan is het copypast, copypast, etc. dan de permalink toevoegen, opslaan, wegklikken. Zo kan je met gemak 6 plaatjes in 20 seconden of zo uploaden, zoals je in het overzicht zien kan.
Overzicht

22:33 . . Rodejong (Overleg | bijdragen) heeft "Bestand:Bronze medal icon blank.png" geüpload
22:33 . . Rodejong (Overleg | bijdragen) heeft "Bestand:Silver medal icon blank.png" geüpload
22:33 . . Rodejong (Overleg | bijdragen) heeft "Bestand:Gold medal icon blank.png" geüpload
22:33 . . Rodejong (Overleg | bijdragen) heeft "Bestand:Bronze Medal.png" geüpload
22:33 . . Rodejong (Overleg | bijdragen) heeft "Bestand:Silver Medal.png" geüpload

22:33 . . Rodejong (Overleg | bijdragen) heeft "Bestand:Gold Medal.png" geüpload
Ik wil nog eens de artikelen gaan schrijven over de medailles. Verder zijn ze uitermate geschikt op de gebruikerspagina (ipv sterretjes)

--Rodejong 25 dec 2011 23:44 (CET)

We kunnen natuurlijk deze ervoor in de plaats zetten?--Rodejong 25 dec 2011 23:48 (CET)

Servisch

Eens nakijken... Ben je er zeker van dat de Nieuwe-Wereldvertaling bestaat in Servisch met Latijnse letters? Of bedoel je Kroatisch? (Maar het zou best kunnen, hoor.) —Mendelo 27 dec 2011 17:45 (CET)

Ik ben er niet zeker van, maar ik heb de info ook maar van Wikipedia. Maar ik kan dat eens nazoeken.--Rodejong 28 dec 2011 20:36 (CET)

Hoi, Smile2.png --Lidewij 29 dec 2011 11:10 (CET)