Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Gebruiker:O/ Rijkdom

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Rijkdom is sociaal-economisch bezien het overvloed aan geld, land, grondstoffen, bezittingen en/of eigenschappen.

Het tegenovergestelde van rijkdom is armoede.

Het moderne concept van rijkdom is van belang in alle gebieden van de economie, maar kan ook subjectief beschouwd worden (iemand uit de middenklasse is rijker dan iemand uit de onderklasse maar kan nog steeds moeite hebben om rond te komen). Op het meest algemene niveau verstaan economen rijkdom als "alles van waarde".

De definitie van rijkdom van de Verenigde Naties omvat de som van het natuurlijke, menselijke en fysieke kapitaal. Natuurlijk kapitaal omvat, land, bossen, fossiele brandstoffen en mineralen. Menselijk kapitaal omvat het totaal aan opleidingen en kunde van de populatie. Fysiek (of geproduceerd) kapitaal bestaat uit machines, gebouwen en infrastructuur.[1] Qatar is per hoofd van de bevolking het rijkste land ter wereld.[2]

Er wordt ook gesproken over geestelijke danwel spirituele rijkdom wanneer iemand zich op religieus en/of spiritueel gebied ontwikkeld heeft. Ook wordt het begrip rijkdom gebruikt om bepaalde eigenschappen van iets te benoemen, bijvoorbeeld: "dit gebied is rijk aan olie" of "dit dieet is rijk aan vruchten".

Zie ook

Bronnen, noten en/of referenties

Bron
  1. º (en) The real wealth of nations, The Economist, 30 juni 2012
  2. º (en) Persian Gulf 2013: India's Relations With the Region, p. 171, P.R. Kumaraswamy, 2014

Q200535 op Wikidata  Intertaalkoppelingen via Wikidata (via reasonator)

rel=nofollow