Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Gebruiker:O/ Freek De Graaf

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Freek De Graaf, geboren te Helmond, 24 mei 1983, is een componist/concertpianist en theatermaker van Nederlandse komaf. Op zijn ca. vierde ontving hij van zijn vader, die hetzelfde beroep beoefent, zijn eerste pianolessen. Al vrij snel bleek Freek "onleerbaar" (zo ook op school): Freek deed het liever alleen. Na de scheiding van zijn ouders, verdween de piano uit huis. Hij studeerde bij mensen thuis die hij 'met een ding-dong' in de straten van Eindhoven ontmoette en natuurlijk bij de plaatselijke muziekschool te Eindhoven, waar zijn vader, Gerard De Graaf, werkzaam is als docent piano.

Freek heeft zich sinds die tijd - toen was hij zeven of acht jaar oud - opgewerkt tot des stads vooraanstaande componist en autodidactisch. De stijl waarbinnen hij schrijft (en dus ook uitvoert) is klassiek, jazz, en filmisch. Je kunt je vinger er niet echt op leggen. Met name 'sprookjesachtig' maar hier en daar met een 'duister randje'.

Sinds 2010 is hij voltijds bezig aan nieuwe concerten waarin hij je meeneemt naar een andere wereld. Niet al te zweverig maar zeker wel met een tintje dat men tegenwoordig amper nog ziet noch hoort. Hij studeerde weliswaar bij componist Daan Manneke en bij pianist Brad Mehldau: ; hoewel Freek authentiek is binnen zijn eigen stijl, zijn z'n meesters ook zeker te horen qua invloeden.

rel=nofollow
 Deze pagina is een archief- of kladversie en kan worden gebruikt om verder uit te bouwen tot een encyclopedisch lemma.