Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Ge'ez

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Deel van Genesis in Ge'ez

Ge'ez (ግዕዝ, /gē-ĕz'/, /gŭ'əz/), ook Gi'iz of Ethiopisch genoemd, is een oude Afro-Aziatische taal die verwant is aan het Amharisch (Amhaars) en andere moderne Semitische talen die worden gesproken in Ethiopië en Eritrea. Hoewel Ge'ez niet meer als levende taal gebruikt wordt, is het in de Ethiopisch-Orthodoxe Kerk nog in gebruik als liturgische taal. In Ethiopië spreekt men tegenwoordig de talen Amharisch en Tigrinja, die beide gebruik maken van een schriftsysteem dat gebaseerd is op het oude Ge'ez schrift.