Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

GHBOV Ultrajectum

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De Gereformeerde HBO Vereniging Ultrajectum (vaak kortweg Ultrajectum genoemd) is een kleine studentenvereniging in Utrecht. Begin 2010 telde zij zo'n 50 leden.

Op 4 februari 1971 werd GHBOV Ultrajectum in Utrecht opgericht. Een belangrijke pijler van deze vereniging zijn de bijbelstudies. Op woensdag is er gelegenheid om een borrel te drinken op de sociëteit die gehuurd wordt van de S.S.R.-N.U. aan de Oudegracht aan de Werf.

Naast de bijbelstudies en borrelavonden is er een aantal activiteiten. Zo doet Ultrajectum mee aan het PVT, zijn er verschillende sporttoernooien en zijn er twee keer per jaar verenigingsweekenden. Ieder jaar geeft Ultrajectum twee feesten, die meestal plaatsvinden in de K-Sjot in Utrecht. Ultrajectum viert ieder jaar haar verjaardag door middel van een Dies Natalis.

Ultrajectum valt onder het HBOLOOG, het landelijk overkoepelende orgaan voor gereformeerde studentenverenigingen. Onder dit orgaan vallen ook de verenigingen in Arnhem, Den Haag, Deventer, Dronten, Groningen, Leeuwarden, Rotterdam (inmiddels opgeheven) en Zwolle. Daarnaast neemt Ultrajectum samen met de NSU, Ichthus, CSFR (het dispuut Sola Scriptura), S.S.R.-N.U., en VGSU deel aan het Broederoverleg Christelijke Studenten (BOCS), het koepelorgaan van christelijke studentenverengingen in Utrecht.