Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

G-Eazy

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
rel=nofollow

G-Eazy (geboren op 24 mei 1989), pseudoniem van Gerald Earl Gillum en ook wel Young Gerald genoemd, is een Amerikaans rapper, songwriter en muziekproducent uit Oakland, Californië. Zijn debuutalbum, These Things Happen, verscheen op 23 juni 2014 en ontving positieve beoordelingen. Het album stond op nummer 3 op de Billboard 200. Zijn tweede album, When It's Dark Out, verscheen op 4 december 2015.

Biografie

Toen Gillum jong was, gingen zijn ouders uit elkaar. Gerald en zijn jongere broer James trokken in bij hun grootouders in Berkeley (Californië). Later verhuisden ze naar North Oakland, hoewel Gerald op school bleef in Berkeley. Rond zijn twaalfde, kreeg Gerald's moeder een relatie met Melissa Mills. In eerste instantie was dit verwarrend voor Gerald, die de verandering in het persoonlijke leven van zijn moeder niet kon begrijpen. Toen hij Melissa later echter accepteerde als deel van de familie en een hechte band met haar opbouwde, raakte Melissa depressief als gevolg van de medicijnen die ze nam voor de behandeling van haar manisch-depressieve stoornis. Op een dag trof Gerald haar aan, overleden aan een overdosis. Hij bespreekt deze ervaring in de laatste vers van "Everything will be OK" van zijn album When It's Dark Out.[1]

Persoonlijk leven

Nadat hij is afgestudeerd aan de Berkeley High School, verhuisde Gillum naar New Orleans, om aan de Loyola University te studeren. Hier volgde hij marketing, production en business. In 2011 studeerde hij af met een BA in Music Industry Studies.[2]

Hitnoteringen

Single(s) met hitnoteringen in
de Nederlandse Top 40
Datum van
verschijnen
Datum van
binnenkomst
 Hoogste 
positie
 Aantal 
weken
 Opmerkingen 
Me, Myself & I 2016 06-02-2016 9 4 met Bleta Rexha /
Nr. 12 in de Single Top 100
Single(s) met hitnoteringen in
in de Vlaamse Ultratop 50
Datum van
verschijnen
Datum van
binnenkomst
 Hoogste 
positie
 Aantal 
weken
 Opmerkingen 
Me, Myself & I 2016 20-02-2016 13 3 met Bleta Rexha

Externe links

Bronnen, noten en/of referenties

 
rel=nofollow