Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Frederic Depypere

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Frédéric Depypere (8 oktober 1978) is een Belgische politicus voor CD&V. Hij is voorzitter van de lokale CD&V afdeling sinds 2012.

Depypere studeerde als bio-ingenieur af aan Universiteit Gent (2001) en behaalde aan diezelfde universiteit een doctoraat in 2005. Sindsdien werkte hij als postdoctoraal medewerker en als deeltijds docent aan de Universiteit Gent. In 2012 maakte hij de stap naar de industrie en ging aan de slag bij de afdeling Innovatie van Barry Callebaut. Sinds 2018 is hij daar directeur R&D voor de Gourmet business.

Depypere groeide op in Lauwe en verhuisde in 2001 naar Wielsbeke, deelgemeente Ooigem. Hij is als vrijwilliger actief bij de plaatselijke afdeling van Rode Kruis Vlaanderen: sinds 2005 als penningmeester, sinds 2017 als voorzitter.

Hij trad in 2011 toe tot het bestuur van CD&V Wielsbeke en is er sinds 2012 voorzitter. Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018 behaalde CD&V in Wielsbeke de absolute meerderheid. Depypere werd rechtstreeks verkozen tot gemeenteraadslid en zal in januari 2021 de rol van voorzitter van de gemeenteraad opnemen.

rel=nofollow