Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Essay:Leven na de dood (Bewijs)

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Dit is een gebruikersessay geschreven door Silverstair

Het is eenvoudig om aan te tonen dat er leven na de dood is.[feit?] Als iets enkel zichzelf kan zijn, kan dat enkel zichzelf zijn in de richting van de toekomst maar ook in de richting van het verleden.

Een voorbeeld is een levende mens. Een levende mens kan enkel een levende mens zijn want die kan niet veranderen in een levende kat of een levende olifant. Dat betekent dat een levende mens enkel een levende mens kan zijn in de richting van de toekomst en dat klopt want zolang die mens leeft, zal dat een mens zijn. Dat betekent ook dat een levende mens enkel een levende mens kan zijn in de richting van het verleden en dat klopt ook want zolang die mens geleefd heeft is zolang dat een mens geweest is.

Met deze wetenschap gaan we naar de doden. De doden kunnen enkel zichzelf zijn. Als deze stelling waar is kunnen de doden enkel zichzelf zijn in de richting van de toekomst en in de richting van het verleden. Maar de doden zijn niet enkel zichzelf geweest in de richting van het verleden want ze waren de levenden. De stelling dat de doden enkel zichzelf kunnen zijn is dus fout. De doden kunnen meer dan zichzelf zijn of kunnen terug tot leven komen.[bron?]

 

Er is nog hulp nodig bij het proeflezen en verbeteren van dit artikel.
Je kan meehelpen door je (gratis) te registreren en op bewerken te klikken om je kennis aan dit artikel toe te voegen.