Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Eric Wehrmeijer

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
rel=nofollow

Willem (Eric) Otto Wehrmeijer (Den Haag, 24 januari 1951) is een Nederlands directeur, hij was van 2003 tot 2016 directeur van Stichting Regionale Omroep Rotterdam-Rijnmond (RTV Rijnmond). Als bassist maakte hij deel uit van een aantal Nederlandse bands, waaronder Gruppo Sportivo.[1]

Jeugd en opleiding

Wehrmeijer haalde in 1971 zijn diploma aan de HBS-A, St. Maartenscollege te Voorburg, haalde daarna zijn diploma aan de HBO Cultureel Werk, Haagse Sociale Academie en haalde in 1987 zijn diploma Hoger Management voor non-profitorganisaties. De propedeuse Economie, Erasmus Universiteit maakte hij niet af.

Muzikale carrière

Wehrmeijer speelde vanaf 1963 in 'The Black Demons', samen met Ton van der Kleij en daarna in 'Matchless' (op elektrische gitaar), 'Aerial Zest' (op bas), 'Poison Oak' (met Huub Boelaars en Peter Calicher), 'Sun' (op bas), 'Pan' (op bas en o.a. met Peter Calicher op toetsen en Max Mollinger op drums, 'Gruppo Sportivo' met Hans Vandenburg en Meike Touw en Josée van Iersel, en in 'D.O.L.'

Loopbaan

Na zijn periode bij Gruppo Sportivo van 1975 - 1981 startte Wehrmeijer in 1981 bij het Ministerie van CRM, later WVC (thans OC&W) te Rijswijk. Bij de directie Kunsten begon hij op de afdeling Beeldende Kunst. Vervolgens werd hij in 1984 beleidsmedewerker bij de afdeling Podiumkunsten. Hij was daar verantwoordelijk voor de budgettering van symfonieorkesten, beleidsontwikkeling en -uitvoering.

Van 1986 tot 1989 werkte hij als directeur Voorzieningsfonds voor Kunstenaars in Den Haag. Hij was er verantwoordelijk voor de reorganisatie tot sociaal economisch branche instituut voor professionele kunstenaars van alle disciplines. Van 1989 tot 1997 was hij algemeen directeur van de Twentse Schouwburg NV te Enschede, het Muziekcentrum Enschede en later ook van de Grote Kerk aldaar.

Van 1997 tot 2001 werkte Wehrmeijer voor Wegener als directeur van de Arnhemse Courant/Gelders Dagblad. In 2000 - 2001 was hij projectleider van de fusie van De Gelderlander, Arnhemse Courant en Gelders Dagblad. Van eind 2001 tot 2003 was hij lid van de directie van de De Gelderlander.

Van 2003 tot 2016 was Wehrmeijer algemeen directeur van de Regionale Omroep Rotterdam-Rijnmond. Hij was verantwoordelijk voor de sanering en reorganisatie van Radio Rijnmond in 2004 en de verhuizing naar een nieuwbouwlocatie in 2007. Per 1 januari 2016 heeft hij dit bedrijf verlaten.


Bronnen, noten en/of referenties