Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Elke Decruynaere

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
rel=nofollow

Elke Decruynaere (Kortrijk, 12 juni 1981) is een Belgische politica voor Groen.

Biografie

Decruynaere hielp als middelbare scholier mee aan de oprichting van de Vlaamse Scholierenkoepel. Na haar middelbaar studeerde ze Geschiedenis aan de Katholieke Universiteit Leuven en de Universiteit Gent. Hierna was ze een tijd lang tewerkgesteld in de gehandicaptensector.

Bij de lokale verkiezingen van 8 oktober 2006 werd Decruynaere, vanop de zevende plek op de kieslijst, verkozen. Vanaf 1 januari 2007 zetelt ze in de Gentse Gemeenteraad. In 2009 volgde ze partijgenoot Filip Watteeuw op als fractieleider in de Gentse gemeenteraad. Bij de lokale verkiezingen van 2012 behaalde ze 7518 voorkeursstemmen, en werd herverkozen. Vanaf 1 januari 2013 werd ze in het hier op volgende College Schepen van Onderwijs, Opvoeding en Jeugd.

Bij de federale verkiezingen 2010 stond ze op de tweede plaats op de Groen lijst voor Oost-Vlaanderen, ze raakte niet verkozen.


Externe link