Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Edmond Van den Heuvel

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Edmond Van den Heuvel (Mechelen 6 oktober 1910 - Fort van Breendonk 6 januari 1943)[1]

In 1938 werd hij lid van de Internationale Brigades tijdens de Spaanse Burgeroorlog, waar hij opklom tot de rang van luitenant.

Van den Heuvel was lid van de Kommunistische Partij van België en was een topman bij het Belgisch Leger van Partisanen. Op 9 oktober 1942 werd Van den Heuvel gearresteerd na een aanslag tegen Duitse militairen in Brussel. Van den Heuvel en aantal andere verzetslieden werden opgesloten in het Fort van Breendonk.[2]

Op 6 januari werden Van den Heuvel, Pierre Duprez en Victor Huylebroek gefusilleerd als vergelding voor verzetsdaden van het communistische verzet.

Bronnen, noten en/of referenties

Bronnen, noten en/of referenties