Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

EPO (uitgeverij)

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

EPO is een zelfstandige Belgische uitgeverij. De uitgeverij werd opgericht in 1975 en is gevestigd in Berchem (Antwerpen). Oorspronkelijk heette de uitgeverij voluit Education Prolétarienne/Proletariese Opvoeding. EPO geeft jaarlijks een 35-tal boeken uit. EPO is een onafhankelijke uitgeverij die een uitgesproken linkse politieke lijn volgt en haar fonds als zodanig organiseert. De uitgeverij speelt daardoor al decennialang een rol als gangmaker van linkse interventies in het politieke debat.

De uitgeverij is met name bekend voor non-fictie-uitgaven. Naast oorspronkelijk Nederlandstalige werken verschijnen ook geregeld vertalingen. Politieke, economische, sociale, sociaal-culturele, sociaal-psychologische en historische thema's komen aan bod in het fonds.

Ingaande april 2008 participeert EPO in uitgeverij XOI BVBA, samen met uitgeverij SWP in Amsterdam, voor de uitgave van de tijdschriften PIPPO en POMPOEN voor de Vlaamse markt.

De uitgeverij heeft verder internationale samenwerkingsverbanden met Coutinho, (,ik,), een Nederlandse academische uitgever die zich vooral op het terrein van de pedagogie, linguïstiek en taalleermethoden beweegt, Serena Libri, (Amsterdam) een uitgeverij van Italiaanse literatuur in vertaling, en Le Temps des cerises (Parijs), uitgever van het succesrijke Het zwartboek van het kapitalisme. Ook worden verschillende toonaangevende literaire en culturele tijdschriften, zoals Yang, Revolver en De Brakke Hond, vertegenwoordigd.

De uitgeverij is ook de meerderheidsaandeelhouder van boekhandel De Groene Waterman[1] in Antwerpen.

Enkele auteurs bij uitgeverij EPO zijn:

Externe link

Bronnen, noten en/of referenties

Bronnen, noten en/of referenties