Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

E-Technology

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

E-Technology is een opleiding van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) in 2014. Dit is een HBO bachelor opleiding waar na het succesvol afronden het diploma HBO elektrotechniek wordt verkregen. Intern wordt vaak de afkorting E-Tech gebruikt, of de studenten worden E-techers genoemd.

Vakken

Enkele voorbeelden van vakken die op deze opleiding worden gegeven zijn:

Analoog

Bij dit vak worden de principes en het toepassen van analoge componenten en schakelingen besproken. Hierbij wordt veel gebruik gemaakt van het boek Electrical Engineering van Allan R. Hambley. Veel terugkomende componenten zijn:

Digitaal

Bij dit vak wordt de studenten kennis bij gebracht over digitale schakelingen. Hierbij wordt veel gewerkt met microcontrollers en FPGA's. Bij dit vak wordt gebruik gemaakt van de boeken: Digitale systemen van W. Dolman en Microcontrollers van W. Dolman. Dit zijn twee Nederlandse boeken speciaal geschreven voor deze vakken.

Andere vakken

Locatie

De thuisbasis van de opleiding is de A-vleugel op de 4e verdieping van vestiging Leeuwenburg. Op de 4e verdieping is een lab gevestigd waar studenten PCB's kunnen maken en metingen uitvoeren aan schakelingen. Voorbeelden van aanwezige apparatuur zijn:

Colleges worden gegeven in lokalen verspreid over de gehele vestiging.

Docenten

Docent Specialisme
G. Baas computerarchitectuur
J.D. Bakker Elektronica in de praktijk en Projecten
B. Bergman Taal en communicatie
W. Dolman Digitaal en programmeren
J. Hiemstra Engelse taal
E. Hoekstra Regelsystemen
M. v/d Horst Analoge elektronica
C. Keyer EMC
M. Misconi Besturingstechniek en Internetworking
E. Steuten Radio en Wiskunde
M. Stolk Programeren en robotica
D. Tutucu Basis digitaal en regelsystemen

A. Gregoire is labbeheerder en aanspreekpersoon bij praktijkproblemen.

Actiegroep kathodestraal oscillograaf

Binnen de opleiding is een actiegroep studenten actief die zich bezighoud met het behoud van de kathodestraal oscillograaf als meetsysteem en design object. De kathodestraal oscillograaf wordt steeds minder gebruikt in de elektrotechniek omdat ze vervangen worden door digitale oscilloscopen.