Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Dominica van Glastonbury

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Dominica van Glastonbury, of Drusa (- Skapwith, 710) was een Iers prinses, martelaar en heilige. Dominica was de zuster van de H. Indract, de abt van Iona. Op de terugweg van een pelgrimstocht naar Rome, werd zij samen met haar broer Indract met een tiental gezellen gedood door een bende opgehitste Saksische struikrovers. In latere legenden was Indract een geestverwant van de H. Patricius. Haar feestdag wordt gevierd op 5 februari (en op 8 mei).

Q771840 op Wikidata  Intertaalkoppelingen via Wikidata (via reasonator)

rel=nofollow
  • Lapidge, Michael (1993), "The Cult of St Indract at Glastonbury", in Lapidge, Michael, Anglo-Latin Literature, 900–1066, London: The Hambledon