Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Document:Aardbeienspeld

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Dit is een documentversie van het artikel, door de oorspronkelijke auteur.
Zie aardbeienspeld voor het lemma over dit onderwerp.

De auteur van dit artikel is Jos Hering (12-09-1947). Ik ben al bijna 60 jaar een tuinman in hart en nieren. Na mijn pensionering ben ik mij gaan verdiepen in het kweken van aardbeien. De kracht van een nieuwe aardbeienplant wordt bepaald door de grootte van het wortelstelsel. Hoe langer een uitloper van de moederplant kan groeien, des te krachtiger de nakomeling zal zijn. Zodoende kwam ik op het idee van de AARDBEIENSPELD. Dit is een stukje ijzerdraad van 11 cm, dat je buigt in de vorm van een paperclip. De korte zijde is dan 3 cm en de lange 7 cm. Als je de jonge uitloper hiermee vastzet, slaat de nieuwe plant binnen een week wortels. Over één seizoen genomen kun je een groeiwinst behalen van één maand, vooral op zandgronden, met als resultaat een optimaal grote en sterke aardbeienplant. Ik heb bewust geen patent aangevraagd, omdat dit voor mij als hobbytuinder commercieel onaantrekkelijk is. Ik weet niet, of dit voor de beroepskwekers wel aantrekkelijk en uitvoerbaar is, maar voor de hobbytuinder is dit zeker het geval. Maar laat één ding duidelijk zijn: de bedenker van de aardbeienspeld ben ik.

Mocht een beroepskweker wel brood zien in een octrooiaanvrage voor de aardbeienspeld, dan zou ik hem vriendelijk willen vragen om contact met mij te willen opnemen.

Zoek op Wikidata

rel=nofollow