Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Alfred Blokhuizen

Uit Wikisage
(Doorverwezen vanaf Dirk De Vries)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Alfred Blokhuizen (Leiden, 17 maart 1955) was in de periode 1993 tot 2015 een Nederlands politicus namens GroenLinks en is radioprogrammamaker, columnist bij Joop en woordvoerder en belangenbehartiger.

Blokhuizen volgde aanvankelijk technisch onderwijs (ITO) metaalbewerken en bezocht in de periode 1989 tot 1991 de "moedermavo"

In 1993 raakte hij betrokken bij de lokale afdeling van GroenLinks in Spijkenisse, nu Nissewaard. Hier volgde hij het zittende raadslid op, na tussentijds vertrek.

Hierna werd hij 2 maal herkozen als lijsttrekker. In de periode 2002 tot 2008 was hij commissievoorzitter Sociale Zaken. In die periode kreeg hij landelijke bekendheid vanwege de "geheimecamera-affaire" in Spijkenisse. Deze zaak leidde tot jurisprudentie. Niet eerder werd een overheid strafrechtelijk veroordeeld en werden de grenzen van het verborgen filmen van medewerkers vastgelegd. De Rechtbank sprak over "een laakbare handelwijze die het overheidsgezag als geheel blameert, en die op ontoelaatbare wijze inbreuk heeft gemaakt op de privacy van de betrokken werknemers"

In 2007 stapte hij over naar Provinciale Staten van Zuid-Holland. Het lidmaatschap van de Gemeenteraad van Spijkenisse en Provinciale Staten overlapte elkaar korte tijd.

In 2015 beëindigde hij zijn lidmaatschap van Provinciale Staten. Hij was daar 8 jaar lang woordvoerder mobiliteit, milieu, luchtvaart, cultuur en jeugdbeleid.

In 2015 ontving hij uit handen van Commissaris van de Koning Jaap Smit de Ridderorde Lid van Oranje Nassau, voor zijn verdiensten voor de samenleving.

Sinds 13 januari 2016 is hij eindredacteur en initiatiefnemer van het redactionele samenwerkingsverband De Late Avond. In dit project werken 13 lokale omroepen in Zuid-Holland en 1 in Spanje samen om lokaal nieuws regionaal te verspreiden. De lokale omroep in Calpe (Costa Blanca) zendt het werk uit voor de daar wonende Nederlandstalige gepensioneerden. Dit radioproject werd genomineerd voor de Olon Award voor beste radioprogramma.

Ook is hij sinds maart 2016 bestuurder van de bewonersorganisatie Bewoners Tegen Vliegtuigoverlast Rotterdam Airport. Deze organisatie komt op voor de belangen van omwonenden van de luchthaven Rotterdam The Hague Airport.

Sinds 2018 komt hij op voor de belangen van mensen die vallen onder de Participatiewet.

Externe link

Officiële website

Bronnen, noten en/of referenties

Bronnen, noten en/of referenties
rel=nofollow