Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Dendermonde

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Dendermonde is een stad in de Belgische provincie Oost-Vlaanderen. Zij is de hoofdstad van het Bestuurlijk arrondissement Dendermonde.

In het begin van de twintigste eeuw was zij het knooppunt van zeven spoorlijnen: naar Gent, Aalst, Lokeren, Sint-Niklaas, Antwerpen, Mechelen en Brussel. Zij is de hoofdstad van het Gerechtelijk arrondissement Dendermonde.

De stad is vooral bekend door zijn folkloristische ommegang die ééns in de tien jaar (voorheen in de vijfentwintig jaar) uitgaat met de Vier Heemskinderen op het Ros Beiaard. Deze traditie gaat terug op een geschiedkundige overlevering uit de achtste eeuw.

Culturele instellingen van de Vlaamse Gemeenschap

Geboren-gewoond-gewerkt in Dendermonde