Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

De School van Toen

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De School van Toen is een museum gelegen aan het Klein Raamhof 8 te Gent.

Het museum is een historische collectie dat bezoekers een blik geeft op de geschiedenis van het onderwijs, met nadruk op het schoolleven in Gent. De collectie van het museum en het bijbehorend archief bestaat uit onder meer educatief materiaal, foto's en schoolmeubilair. Het museum is ingericht als een klassiek schoolgebouw, met thematische tentoonstellingen in de verschillende klaslokalen.

Indeling

Het museum beschikt over twee niveaus. Op het gelijkvloers zijn er twee klaslokalen over godsdienst en opvoedkunde. Op de eerste verdieping zijn er vier klaslokalen over de algemene vakken.

Externe link

Edge-firefox.png 51°3′21″N, 3°43′2″E