Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

David Cohen (cellist)

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
rel=nofollow

David Cohen (Doornik) is een Belgische cellist.

Biografie

Cohen maakte zijn solodebuut met het Belgische Nationaal Orkest op 9-jarige leeftijd. Hij werkte ook al samen met onder andere het Sint-Petersburg Philharmonisch Orkest, het BBC Symphony Orchestra, het London Soloist Chamber Orchestra, l'Orchestre Philharmonique de Liège, l' Orchestre Symphonique de la VRT, l' Orchestre National de Lille, l' Orchestre de chambre de Lauzanne, l' Orchestre Royal de Chambre de Wallonie, l' Orchestre de la Suisse Romande, l' Orchestre Symphonique de Grenoble, het Poolse Philharmonisch Orkest en de Symphonia van Warschau.

Hij werkte daardoor ook samen met tal van belangrijke dirigenten/componisten/muzikanten zoals Yehudi Menuhin, Mislave Rostropovitch, Walter Weller, Charles Mackerras, Vladimir Ashkenazy, Pedro Hallfter, Martin Brabbins,...

Cohen is een gepassioneerd kamermusicus. Hij treedt regelmatig op op grote festivals met de beste talenten van Europa. Hij wordt ook regelmatig uitgenodigd op internationale cello- en kamermuziekfestivals

Cohen is de artistiek directeur van de Melchior Ensemble.

Hij speelt op een cello van Dominicus Montagnana uit 1735 dankzij de vrijgevigheid van mevrouw Pat Morton.

Eurovision Young Musicians

Cohen vertegenwoordigde zijn vaderland België op het zevende Eurovision Young Musicians.