Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Daadstrafrecht

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Het daadstrafrecht is het soort strafrecht dat in onder andere de Verenigde Staten wordt gebruikt. Hierbij wordt weinig rekening gehouden met de specifieke omstandigheden van de verdachte. Er wordt voornamelijk gekeken naar de daad. De ernst van de daad is maatgevend voor de op te leggen straf.

In bijvoorbeeld Nederland en België is dit anders, hier wordt daderstrafrecht toegepast. Daarbij wordt rekening met de verdachte gehouden en er wordt gekeken waarom hij de daad heeft gepleegd en in welke situatie.