Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Corentinus

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Corentinus, ook Corentius en Cury, was een Frans bisschop en heilige uit het begin van de 5de eeuw. Hij was een leerling van de H. Martinus van Tours en was kluizenaar in Plomodiern. Nadien werd hij de eerste bisschop van Quimper in Bretagne. De stad heette vroeger trouwens Quimper-Corentin, naar de H. Corentinus. Gedurende de Franse Revolutie werd de naam veranderd in Montagne sur Odet en nu is de naam alleen Quimper. Zijn feestdag wordt gevierd op 12 december en 5 september.

q2381253 op Wikidata  Intertaalkoppelingen via Wikidata (via reasonator)

rel=nofollow