Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

CiteSeer

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

CiteSeer, ook bekend onder de naam ResearchIndex, is een Zoekrobot die geschreven werd door onderzoekers aan het NEC Research Institute. Het voert automatisch citation indexering uit bij wetenschappelijke publicaties en preprints die beschikbaar zijn op het World Wide Web over Computer- and Informatie-technologie.

Het doel is de verspreiding en feedback van wetenschappelijke literatuur te verbeteren. Doordat het een non-profit-dienst is die door iedereen kan geraadpleegd worden, is dit een typisch voorbeeld van de open access-beweging die momenteel het wetenschappelijk publiceren ingrijpend verandert.

De benaming is een Engelse woordspeling:

  • een seer is een 'ziener' of profeet (in dit geval ziet en zoekt het programma verwijzingen of citations naar publicaties);
  • wat gezien wordt is een sight of 'zicht' (to cite is 'verwijzen'):

een 'sightseer' is een zichtziener of verwijzingziener...

Zie ook: ParaCite

Externe link

q1757871 op Wikidata  Intertaalkoppelingen via Wikidata (via reasonator)

rel=nofollow