Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Chris Poland

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
rel=nofollow

Chris Poland (Dunkirk (New York), 1 december 1957) is een Amerikaanse gitarist die bekend is geworden als gitarist van de Amerikaanse thrashmetalband Megadeth, waar hij tussen 1984 en 1987 gitaar speelde. Chris Poland is daarmee een van de pioniers van het thrashmetalgenre en is te horen op de volgende albums van Megadeth:

In 1987 kwam Poland in conflict met bandleider Dave Mustaine over zijn drugsgebruik en een aantal financiële deals waarbij Chris Poland claimde geen evenredig deel te krijgen. Poland verliet de band samen met drummer Gar Samuelson. In 1988 verscheen op het album So far, so good... so what! het nummer "Liar", dat Mustaine over Chris had geschreven.

In 2004 nam Chris Poland op contractbasis de gitaarsolo's op voor het album The System has Failed, maar keerde niet terug naar Megadeth. Ondertussen hebben Chris Poland en Dave Mustaine hun vete uit het verleden wel bijgelegd.

Poland treedt regelmatig op als gastgitarist, zoals bij de zomertoer van de Amerikaanse band Redemption in 2018.