Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Charlotte Pieters

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
rel=nofollow

Charlotte Sophie Pieters (Rotterdam, 23 mei 1990) is een Nederlandse journaliste en verslaggeefster bij PowNed sinds februari 2016. Daarvoor was zij redacteur bij PowNed, redactiestagiair bij de NOS en sidekick bij Megastad FM.

Biografie

Charlotte is opgegroeid in Barendrecht en verhuisde op haar achttiende naar Rotterdam. Na het afronden van haar bachelor Commerciële Economie aan de Hogeschool in Rotterdam, verhuisde zij naar Amsterdam waar zij Communicatiewetenschap aan de Vrije Universiteit Amsterdam studeerde. Na het behalen van haar master, startte zij als redacteur bij PowNed. Al snel mocht zij als verslaggeefster op pad.

Op jonge leeftijd had Charlotte al interesse in media en entertainment. Tijdens haar middelbare school volgde zij in het weekend de Landelijke Oriëntatiecursus Theaterscholen bij de S.K.V.R. (Stichting Kunstzinnige Vorming Rotterdam). Gedurende haar studententijd was zij sidekick in het programma van radio-dj’s Hans Kempen en Marc Berg bij Megastad FM, waarin zij ook haar eigen rubriek, “Flirten met Charlotte”, had. In 2013 begon zij als stagiair op de Economie redactie van het NOS journaal. Na kort verslaggeefster te zijn geweest bij RTV Amstelveen, begon zij bij PowNed op de redactie. Al snel werd ze opgemerkt en mocht zij fulltime aan de slag als verslaggever.

Kort na haar entree bij PowNed raakte Charlotte in opspraak, toen ze bij een asielzoekerscentrum enkele Syrische vluchtelingen interviewde. Dat deed ze echter onder valse voorwendselen, namelijk door zich voor te doen als student van de School voor Journalistiek. Aangezien enkele vluchtelingen schokkende uitspraken deden (o.a. afschuw over homoseksualiteit) en daar later mee in opspraak kwamen, kreeg Charlotte Pieters direct een rechtszaak aan haar broek. Het Hof heeft omroep PowNed in hoger beroep deels in het gelijk gesteld. Het Hof bepaalde dat de fragmenten waarin een Syriër zich afkeurend uitlaat over homoseksualiteit gewoon uitgezonden mochten worden. Ook was het volgens de rechter gerechtvaardigd dat Charlotte zich niet kenbaar maakte als journalist.

Naast haar werk, zet Charlotte zich graag in voor het goede doel Against Cancer, waar zij in de zomer van 2016 de presentatie op zich nam van de jaarlijkse Circuitdag. die voor kinderen en ouders georganiseerd wordt om hen een hart onder de riem te steken in de strijd tegen kanker.

rel=nofollow