Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Categorie:Godsdienstfilosofie

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Godsdienstfilosofie is een wijsgerige discipline waarin vakfilosofen standpunten en argumenten over religieuze fenomenen analyseren door te abstraheren van hun inhoud. In tegenstelling tot de religiewetenschap zal de godsdienstfilosoof dus geen concrete fenomenen in afzonderlijke religies beschrijven, maar proberen soortgelijke fenomenen in verschillende religies te vinden, om een algemeen begrip te vormen van religie. Sommige godsdienstfilosofen hebben zich beziggehouden met de apologetiek van een specifieke religie, door argumenten voor hun religie te formuleren; deze godsdienstfilosofen waren vaak tevens theoloog. De meeste contemporaine godsdienstfilosofen zijn echter fenomenoloog en onthouden zich dus van oordeel over specifieke geloofsstellingen. Een (onverminderd) actueel thema in de godsdienstfilosofie is onder meer de verhouding tussen rede en religie.

Mens en maatschappij} → FilosofieFilosofisch vakgebiedGodsdienstfilosofie
WetenschapGeesteswetenschappen

Wikimedia Commons  Zie ook de categorie met mediabestanden in verband met Philosophy op Wikimedia Commons.

rel=nofollow