Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Bram De Looze

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
rel=nofollow

Bram De Looze (Knokke Heist, 23 januari 1991) is een Belgische jazzpianist die in 2011 afstudeerde aan het Lemmensinstituut. De Looze studeerde vervolgens een jaar in New York City aan de New School For Jazz and Contemporary Music.[1][2][3][4]

Met drummer Lander Gyselinck en bassiste Anneleen Boehme richtte hij de jazzband LABtrio op, die in 2008 de Belfius Axion Classics competitie won, en een jaar later de Brussels Jazz Marathon. In 2011 won de band de hoofdprijs op het internationale jazzconcours van Tremplin Jazz d'Avignon. Het eerste album Fluxus werd uitgebracht in 2013.

Met twee medestudenten aan Lemmensinstituut, bassist Jos Machtel en drummer Matthias De Waele, bracht hij eveneens in 2013 het album Foster Treasures uit. Eind 2014 lanceerde De Looze het septet Septych dat in 2015 het eerste album zal uitbrengen.

In New York speelt De Looze bij het Dre Hocevar Trio.

Discografie

  • Fluxus door LABTrio (Outnote Records - Outhere Music 2013)
  • Foster Treasures door De Looze / Machtel / De Waele (W.E.R.F. 2013)
  • Coding of Evidentially door Dre Hocevar Trio (Clean Feed 2015)

Bronnen, noten en/of referenties

Bronnen, noten en/of referenties
rel=nofollow