Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Boekface

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Een boekface is een gefotografeerd portret, doorgaans gemaakt met een digitale camera of een smartphone, waarbij de gefotografeerde persoon een boek voor zijn gezicht houdt. Op de cover van dat boek staat een gezicht dat het eigen gezicht vervangt.

Het typische kenmerk van een boekface is dat de gefotografeerde een boek voor zijn gezicht heeft. Het boek vervangt daarbij het eigen gezicht of een deel van het gezicht op zo'n manier, dat boek en mens in elkaar over lijken te gaan.

Het woord boekfacen werd uitgeroepen tot woord van de maand september 2013[1] door de 'Dikke van Dale'.

Op de verkiezingswebsite geeft Van Dale de volgende beschrijving voor het woord: "boekface - portretfoto met op de plaats van het gezicht een boek waarop het portret van een personage is afgebeeld, waardoor mens en boek ogenschijnlijk samensmelten tot één persoon".[2]

Boekfacen wordt gedaan door jongeren en ouderen. Een boekface wordt ook wel gebruikt als profielfoto.

Bronnen, noten en/of referenties

Bronnen, noten en/of referenties
rel=nofollow
rel=nofollow
rel=nofollow