Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Bloid

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Bloid menteam uit Noordholland boekte met menner Monte Visser (geboren 1961) successen als tweespan en tandemteam. Medio 2010 stapte zij resoluut over op de vierspanmensport. Dat ging met voldoende succes om in 2015 een internationale carriërre te plannen. In 2017 vond het team een serieuze sponsor. Vanaf dat moment ging het alleen maar beter. In 2018 werd zij Nederlands Kampioen. In 2019 behaalde zij brons op het NK. Opvallende detail is dat team rijdt met zelfgefokte en opgeleide Gelderse paarden. Dit KWPN zwartblessen maakt zowel visueel als sportief indruk en is overigens eigendom van Monte Visser. Bloid is overigens Westfries dialect en staat voor: blij, gelukkig en tevreden.