Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Blauwe Zondag

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
rel=nofollow

Blauwe Zondag is een eendaags evenement dat jaarlijks in de openlucht in Tilburg gehouden wordt tijdens de Tilburgse Kermis. Het evenement wordt georganiseerd door Autilook.nl en NVA Nederland en trekt jaarlijks gemiddeld 100 bezoekers.

Blauwe Zondag dankt zijn naam aan het feit dat er meer jongens dan meisjes zijn met autisme en het plaats vindt op een zondag.

Blauwe Zondag is een evenement voor en door mensen met autisme. Waarbij op een laagdrempelige manier de Tilburgse Kermis wordt bezocht. Hierbij houden de kermisexploitanten van 13:00 tot 15:00 uur rekening met de doelgroep door op hun attracties minder flitslicht en het geluid te dempen.

Jaarlijks terugkomende elementen zijn het gezamenlijk verzamelen en op een rustige plek op de kermis en het gezamenlijk over de kermis lopen in groepjes

Geschiedenis

  • In 2012 werd Blauwe Zondag voor het eerst gehouden en werd er met een kleine groep over de kermis gelopen.
  • In 2013 werd de groep die over de kermis ging al groter tevens werd er op een hele speciale plek een lunch genuttigd. Namelijk op het dak terras van het gemeentehuis.
  • In 2014 werd er voor het eerst samengewerkt met de NVA en was de groep deelnemers gegroeid naar 100 deelnemers. Tevens werd Blauwe Zondag officieel evenement van de Tilburgse kermis.[1][2]


Externe links

Bronnen, noten en/of referenties

Bronnen, noten en/of referenties
rel=nofollow
rel=nofollow

Zoek op Wikidata

rel=nofollow